Πολιτική

Σταϊκούρας: Με τις παρεμβάσεις Αμβρακίας–Αμφιλοχίας και Βάλτου θα αρδεύονται 33.500 στρέμματα καθαρής έκτασης

Σταϊκούρας: Με τις παρεμβάσεις Αμβρακίας–Αμφιλοχίας και Βάλτου θα αρδεύονται 33.500 στρέμματα καθαρής έκτασης

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Το νερό είναι εθνικό κεφάλαιο και στη Δυτική Ελλάδα, επενδύουμε σε σύγχρονες υποδομές που συνδέονται άμεσα με τον πλούτο των υδάτινων αποθεμάτων της, δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την υπογραφή της σύμβασης του έργου εγγειοβελτιωτικές παρεμβάσεις των Παραλίμνιων Περιοχών Αμβρακίας – Αμφιλοχίας και Βάλτου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο Μεσολόγγι.

Πρόκειται για το τέταρτο μεγάλο έργο στην Αιτωλοακαρνανία από την αρχή του έτους

Το νερό είναι εθνικό κεφάλαιο και στη Δυτική Ελλάδα, επενδύουμε σε σύγχρονες υποδομές που συνδέονται άμεσα με τον πλούτο των υδάτινων αποθεμάτων της, δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την υπογραφή της σύμβασης του έργου εγγειοβελτιωτικές παρεμβάσεις των Παραλίμνιων Περιοχών Αμβρακίας – Αμφιλοχίας και Βάλτου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο Μεσολόγγι.

Στην τελετή υπογραφής ήταν παρόντες ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, o Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Κωνσταντίνος Μαγουλάς ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, Σπύρος Διαμαντόπουλος, ο Αναστάσιος Αρανίτης, Γενικός Διευθυντής του ομίλου Intrakat, o Aντώνης Κοτσώνης Γενικός Διευθυντής Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών και η Γεωργία Καστραντά, Διευθύντρια Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στο Μεσολόγγι, για να δρομολογήσουμε την υλοποίηση ενός ακόμη σπουδαίου έργου για την Αιτωλοακαρνανία. Τις εγγειοβελτιωτικές παρεμβάσεις των Παραλίμνιων Περιοχών Αμβρακίας – Αμφιλοχίας και Βάλτου», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, θα αρδεύονται 33.500 στρέμματα καθαρής έκτασης.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε ότι πρόκειται για το 4ο μεγάλο έργο στην Αιτωλοακαρνανία από την αρχή του έτους, καθώς όπως είπε:

  • Στις 5 Ιουλίου, υπογράψαμε, παρουσία του Πρωθυπουργού, το νέο δίκτυο ύδρευσης που ξεκινά από την ‘Αρτα, διασχίζει την Πρέβεζα και την Αιτωλοακαρνανία, και καταλήγει στη Λευκάδα.
  • Στις 23 Μαΐου, εγκαινιάσαμε τη νέα γέφυρα του Εύηνου ποταμού, μετά από φυσικές καταστροφές.
  • Στις 31 Ιανουαρίου, εγκαινιάσαμε τον οδικό άξονα ‘Ακτιο – Αμβρακία.

Και θα επισκεφθούμε τη λιμνοθάλασσα, όπου πραγματοποιούνται αναγκαίες παρεμβάσεις για την προστασία και αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του συμπλέγματος των λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου και Αιτωλικού».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Σταϊκούρας πρόσθεσε: «Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωρά μεγάλης έκτασης και σημασίας έργα για τη διαχείριση των υδατικών αποθεμάτων της Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο. Θέτει στο προσκήνιο το μείζον ζήτημα της αξιοποίησης του νερού. Μεριμνά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν σήμερα οι παραγωγοί. Προνοεί για την επόμενη μέρα, όταν οι κλιματολογικές συνθήκες θα δοκιμάσουν – ακόμη περισσότερο – τις αντοχές της κοινωνίας και της οικονομίας, και φυσικά των υποδομών μας».

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές Νίκος Ταχιάος δήλωσε: «Σε μία εποχή που όλοι μας βιώνουμε τις συνέπειες τις κλιματικής αλλαγής κατά την οποία το νερό γίνεται ολοένα και πιο σπάνιο αγαθό, η σωστή διαχείριση του με ορθολογικό και ελεγχόμενο τρόπο, αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Συγκεκριμένα για την Αιτωλοακαρνανία, η απουσία εγγειοβελτιωτικών έργων τα τελευταία χρόνια ταλάνιζε την ευρύτερη περιοχή, προκαλώντας συχνές πλημμύρες, ενώ άλυτο παρέμενε το πρόβλημα της άρδευσης όσο και της αποχέτευσης των περιοχών. Αυτές οι συνθήκες, σε συνάρτηση με την κατασπατάληση των υδατικών πόρων και την μη αξιοποίηση γης είχε δυσμενείς κοινωνικο – οικονομικές συνέπειες, καθώς υποβάθμιζε το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων.

Με τη σύμβαση του έργου που υπογράψαμε σήμερα, αποσκοπούμε στην επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων και παράλληλα, δίνουμε ένα ιδιαίτερα θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθώς δεν στοχεύουμε στην εκμετάλλευση κάποιου φυσικού πόρου, αλλά στην αειφόρο λειτουργία ενός πολύ σημαντικού οικοσυστήματος.

Παράλληλα, με τα επί μέρους έργα που προβλέπονται, επιτυγχάνονται σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη καθώς, μεταξύ άλλων, εξασφαλίζεται αρδευτικό νερό καλής ποιότητας για το σύνολο των καλλιεργειών σε μία έκταση 33.500 στρεμμάτων, συμβάλλοντας στην στροφή σε πλέον δυναμικές και προσοδοφόρες καλλιέργειες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments