Πολιτική

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στη Φον Ντερ Λάιεν: «Η εμπειρία και η ηγεσία της είναι ανεκτίμητες»

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στη Φον Ντερ Λάιεν: «Η εμπειρία και η ηγεσία της είναι ανεκτίμητες»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στη Φον Ντερ Λάιεν: «Η εμπειρία και η ηγεσία της είναι ανεκτίμητες»

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για την οικοδόμηση μιας ισχυρότερης, πιο ανταγωνιστικής και στρατηγικά αυτόνομης Ευρώπης»

Θερμά συγχαρητήρια στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την επανεκλογή της ως Προέδρου της Επιτροπής έστειλε μέσω της πλατφόρμας Χ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρει «Η εμπειρία και η ηγεσία της είναι ανεκτίμητες σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για την οικοδόμηση μιας ισχυρότερης, πιο ανταγωνιστικής και στρατηγικά αυτόνομης Ευρώπης».

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Επανεξελέγη άνετα πρόεδρος της Κομισιόν με 401 ψήφους

Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μια ακόμα πενταετία θα παραμείνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καθώς εξασφάλισε ευρεία πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Συγκεκριμένα στην ψηφοφορία που έλαβε χώρα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έλαβε 401 θετικές ψήφους, 284 κατά και 55 αποχές.

Εκτός από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Φιλελεύθερους του Renew, που είχαν ήδη συμμαχήσει υπέρ της, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έλαβε την τελευταία στιγμή και τη στήριξη της πολιτικής ομάδας των Πρασίνων, τουλάχιστον της πλειοψηφία των ευρωβουλευτών της.

«Ως μέρος της τετρακομματικής πλειοψηφίας, έχουμε εξασφαλίσει δεσμεύσεις για την ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία την κοινωνική δικαιοσύνη και την προστασία της δημοκρατίας. Κρατάμε την ακροδεξιά μακριά από την εξουσία. Αλλά το έργο μας αρχίζει μόλις τώρα. Πρέπει να βάλουμε τέλος στην εποχή των ορυκτών καυσίμων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments