Πολιτική

Το δίλημμα που θέτει η υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου στο ΠΑΣΟΚ

Το δίλημμα που θέτει η υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου στο ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: [350382]ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ- ΑΝΑ MENDES GODINHO ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ECONOMIST "THE WORLD AHEAD 2022 ATHENS GALA DINNER" (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Στροφή στο κέντρο εισηγείται η υποψήφια.

Πυλώνας του μηνύματος και της υποψηφιότητας της Διαμαντοπούλου ήταν οι ευκαιρίες κοινωνικής ανόδου για τους πιο φτωχούς, με βάση το προσωπικό της παράδειγμα σε συνδυασμό με τα επιτεύγματα των πρώτων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, σημείωσε: «Δεν είχα ονειρευτεί από την αρχή τα όσα κατάφερα. Ξέρω όμως ότι τότε είχαμε και είχα το δικαίωμα στο όνειρο. Όπως και ξέρω ότι σήμερα η νεότερη γενιά, ο γιος μου και οι φίλοι του, μια σημερινή 15χρονη Άννα στην Κοζάνη, δεν έχουν και δεν έχει τις ίδιες ευκαιρίες, με όσες είχα εγώ και οι φίλοι μου τότε. Γιατί στον δρόμο οι Έλληνες χάσαμε το μέτρο και στη συνέχεια την αυτοκυριαρχία μας και μαζί την ελπίδα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε εκείνους που πλήττονται και περιθωριοποιούνται λόγω της αποτυχίας της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, καθώς και στο γεγονός ότι οι ανισότητες αυξάνονται. Ωστόσο, τόνισε ότι είναι υποψήφια για κάθε 15χρονη Άννα, για τα παιδιά που έφυγαν από τη χώρα κατά τη διάρκεια της κρίσης, για όσους δυσκολεύονται να ονειρευτούν, για όσους αναζητούν περισσότερες ευκαιρίες, καθώς και για όσους δημιουργούν και αγωνίζονται.

Η Άννα Διαμαντοπούλου έθεσε από την αρχή την ατζέντα της για τη δημιουργία μιας κεντρώας ταυτότητας για το ΠΑΣΟΚ, χωρίς συμμετοχή του κόμματος σε διαδικασίες ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς. Το ερώτημα εάν το κεντρώο ΠΑΣΟΚ θα συνεργαζόταν με τη Νέα Δημοκρατία σε μια μελλοντική κυβέρνηση θα είναι ένα από τα κύρια θέματα της προεκλογικής εκστρατείας της. Οι Δούκας και Κατρίνης έχουν ήδη αποκλείσει την πιθανότητα συνεργασίας με τη ΝΔ, με τον πρώτο να δηλώνει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει δεκανίκι της ΝΔ και τον δεύτερο ότι δεν υπάρχει περίπτωση οι δύο χώροι να συμπορευτούν.

Η αντίδραση των δύο υποψηφίων πριν ακόμα η Διαμαντοπούλου ανακοινώσει την υποψηφιότητά της, δείχνει ότι οι εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ έχουν αλλάξει. Η πρώην υπουργός Παιδείας έθεσε το ερώτημα αν το ΠΑΣΟΚ πρέπει να στραφεί προς τα αριστερά ή προς το Κέντρο, με την ίδια να έχει μια σαφή ατζέντα. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι δεν μπορούν να μην αντιδράσουν σε αυτό το ερώτημα.

Όσον αφορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απέφυγε να σχολιάσει την υποψηφιότητα της Διαμαντοπούλου και δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει παρέμβαση από τη Νέα Δημοκρατία στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Η πρώτη επίθεση στην Άννα Διαμαντοπούλου ήρθε από το στρατόπεδο Δούκα. Ο στενός συνεργάτης του δημάρχου Αθηναίων Θόδωρος Μαργαρίτης σημείωσε ότι «το πρόβλημα βρίσκεται στον πυρήνα των αντιλήψεων της υποψηφιότητας. Σε αυτή την άνευρη εκδοχή περί Κέντρου. Περσινά ξινά σταφύλια -θα έλεγα- από μία άλλη εποχή. Γιατί στις μέρες μας η εκδοχή του Κέντρου έχει χάσει κάθε γοητεία εφόσον βιώνουμε σκληρές ταξικές κοινωνίες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments