Αθλητισμός

Ιαπωνία: Αποκλεισμός της αρχηγού της εθνικής ομάδας γυμναστικής από τους Ολυμπιακούς λόγω τσιγάρου

Ιαπωνία: Αποκλεισμός της αρχηγού της εθνικής ομάδας γυμναστικής από τους Ολυμπιακούς λόγω τσιγάρου

Πηγή Φωτογραφίας: Χ/Le Parisien//Ιαπωνία: Αποκλεισμός της αρχηγού της εθνικής ομάδας γυμναστικής από τους Ολυμπιακούς λόγω τσιγάρου

Η Σόκο Μιγιάτα, η 19χρονη αρχηγός της γυναικείας ομάδας ενόργανης γυμναστικής της Ιαπωνίας, αποσύρθηκε από την ομάδα για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού

Η Σόκο Μιγιάτα, η 19χρονη αρχηγός της γυναικείας ομάδας ενόργανης γυμναστικής της Ιαπωνίας, αποσύρθηκε από την ομάδα για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού ύστερα από παραβίαση του κώδικα συμπεριφοράς της ομάδας σχετικά με το κάπνισμα, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, η Ιαπωνική Ομοσπονδία Γυμναστικής (JGA).

Η Μιγιάτα επέστρεψε στην Ιαπωνία την Πέμπτη, αφού έφυγε από το προπονητικό καμπ της ομάδας στο Μονακό για τη διεξαγωγή έρευνας, η οποία επιβεβαίωσε την παράβαση, είπαν αξιωματούχοι της JGA σε δημοσιογράφους στο Τόκιο.

Στην έρευνα αυτή η αθλήτρια παραδέχθηκε όχι μόνο ότι κάπνισε, αλλά και κατανάλωσε αλκοόλ. Τόσο το κάπνισμα όσο και η κατανάλωση οινοπνευματωδών απαγορεύονται στην Ιαπωνία για τους νέους κάτω των 20 ετών.

Οι ελπίδες ήταν μεγάλες για τη γυναικεία ομάδα γυμναστικής της Ιαπωνίας, η οποία επιδίωκε να κερδίσει ένα ομαδικό μετάλλιο στους Αγώνες του Παρισιού για πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 1964.

Η Μιγιάτα αναμενόταν να ηγηθεί μιας ομάδας αποτελούμενης εξ ολοκλήρου από έφηβες, πρωτοεμφανιζόμενες αθλήτριες σε Ολυμπιακούς, αφού εξασφάλισε τη θέση της στο Παρίσι τον Μάιο. Πλέον η γυναικεία ομάδα της Ιαπωνίας θα αγωνιστεί με τέσσερις αθλήτριες αντί για πέντε.

Η υπόθεση φέρνει ξανά στην επιφάνεια το ζήτημα της τεράστιας ψυχολογικής πίεσης που υφίστανται νεαροί αθλητές, που είχε εγείρει στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, πριν από τρία χρόνια στο Τόκιο, η Αμερικανίδα υπερπρωταθλήτρια της γυμναστικής Σιμόν Μπάιλς.

Ο προπονητής της Μιγιάτα, Μουτσούμι Χαράντα, δήλωσε ότι η πίεση που υπέστη η αθλήτριά του είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Πηγή: Reuters, Kyodo

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments