Ελλάδα

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους με 233 επιβάτες στο Ελ. Βενιζέλος

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους με 233 επιβάτες στο Ελ. Βενιζέλος

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ "ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η πτήση ξεκίνησε από το Λονδίνο για τα Χανιά αλλά παρουσίασε πρόβλημα στα υδραυλικά του

Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έκανε αεροσκάφος με 233 επιβάτες. Η πτήση ξεκίνησε από το Λονδίνο για τα Χανιά αλλά παρουσίασε πρόβλημα στα υδραυλικά του.

Το αεροσκάφος έχει προσγειωθεί και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν πάει όλα καλά.

Το συμβάν ήταν άσχετο με το πρόβλημα που αντιμετώπιζουν αεροπορικές από το πρωί, μετά την κατάρρευση πληροφοριακού συστήματος.

Τι συνέβη νωρίτερα στα αεροδρόμια 

Αεροπλάνα καθηλώθηκαν, νοσοκομεία σταμάτησαν εξετάσεις και χειρουργεία, τηλεοπτικοί σταθμοί σταμάτησαν τις μεταδόσεις και τράπεζες διέκοψαν τις συναλλαγές λόγω σφάλματος λογισμικού για υπολογιστές Windows, ένα πρωτοφανές περιστατικό που αναδεικνύει την εξάρτηση της σύγχρονης οικονομίας από τις υποδομές του Διαδικτύου.

Η ειρωνεία είναι ότι το παγκόσμιο μπλακάουτ προκλήθηκε από σφάλμα σε λογισμικό προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις.

Η CrowdStrike, εταιρεία κυβερνοασφάλειας που προσφέρει υπηρεσίες σε χιλιάδες επιχειρήσεις, κυβερνήσεις και άλλους οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, ανέφερε στις 08.30 ώρα Ελλάδας ότι το λογισμικό ασφάλειας «Falcon Sensor» προκαλεί το κρασάρισμα υπολογιστών που τρέχουν Windows.

Οι αναρίθμητοι υπολογιστές που επηρεάζονται φέρονται να εμφανίζουν την «μπλε οθόνη του θανάτου», η οποία σημαίνει ότι το λειτουργικό σύστημα κράσαρε.

Αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι πιθανό να μην μπορεί να λυθεί με εξ΄αποστάσεως ρύθμιση από τις ομάδες IT και απαιτεί χειροκίνητη επανεκκίνηση των υπολογιστών, μια χρονοβόρα διαδικασία δεδομένου του αριθμού των συστημάτων που επηρεάζονται, ανέφερε ρεπόρτερ κυβερνοασφάλειας του BBC.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments