Ελλάδα

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στις Ερυθρές Αττικής – Βελτιωμένη η εικόνα στο Καστράκι Αρκαδίας

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στις Ερυθρές Αττικής – Βελτιωμένη η εικόνα στο Καστράκι Αρκαδίας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στις Ερυθρές Αττικής – Βελτιωμένη η εικόνα στο Καστράκι Αρκαδίας

Η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

Σε 68 ανήλθαν οι φωτιές που αντιμετώπισαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο το Πυροσβεστικό Σώμα και οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας σε όλη τη χώρα. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι 48 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 20.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική η πυρκαγιά σε δασική έκταση στις Ερυθρές Αττικής δεν έχει ενεργό μέτωπο με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίζουν την κατάσβεση μικρών διάσπαρτων εστιών ώστε να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Στη φωτιά επιχειρούν 110 πυροσβέστες, 6 ομάδες δασοκομάντος, 25 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 CHINOOK της Αεροπορίας Στρατού. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε στα Βίλια κατασκήνωση με 110 παιδιά και 40 άτομα προσωπικό. Λόγω της πυρκαγιάς πραγματοποιούνταν εκτροπές οχημάτων στην επαρχιακή οδό Οινόης- Πόρτο Γερμενού.

Επιπλέον, βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στο Καστράκι Αρκαδίας. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική δεν απειλούνται οικισμοί και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 80 πυροσβέστες, 3 ομάδες δασοκομάντος, 23 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδράμουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Ακόμη, πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει σε δασικές εκτάσεις στην περιοχή Καμπή ‘Αρτας και στην Αγνάντια Καλαμπάκας. Ειδικότερα, πυρκαγιά ξέσπασε στις 16:53 σε δασική έκταση στην περιοχή Καμπή ‘Αρτας. Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 3 αεροσκάφη. Επιπλέον, φωτιά εκδηλώθηκε στις 17:29, σε δασική έκταση στην περιοχή Αγνάντια Καλαμπάκας. Επιχειρούν 18 πυροσβέστες, 1 ομάδα δασοκομάντος, 5 οχήματα και 3 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχεται από υδροφόρες ΟΤΑ.

Παράλληλα πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σήμερα και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας:

Στη Ροδόπη εκδηλώθηκαν δύο φωτιές. Η πρώτη ξέσπασε στις 10 το πρωί σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αμπελάκια. Η φωτιά ελέγχθηκε σε 1,5 ώρα και στο σημείο επιχείρησαν 38 πυροσβέστες, 16 οχήματα, 5 αεροσκάφη, και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. Σημειώνεται ότι στις 10:40 εκδόθηκε μήνυμα απομάκρυνσης από το 112 από την περιοχή Αμπελάκια προς Κρυονέρι. Ακόμη, στις 14:21 εκδηλώθηκε η δεύτερη φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Σάππες. Η φωτιά ελέγχθηκε σε 2 ώρες και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 25 πυροσβέστες, 10 οχήματα και 5 αεροσκάφη. Συνέδραμαν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Το μεσημέρι οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ελέγξουν σε 1 ώρα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Αβγό Ιωαννίνων. Στο σημείο επιχείρησαν 25 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 7 οχήματα και 3 αεροσκάφη. Επιπλέον, φωτιά ξέσπασε στις 12:13, στην περιοχή Πύργος Κόνιτσας. Η φωτιά οριοθετήθηκε σε 3 ώρες και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 20 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος 5 οχήματα και 3 αεροσκάφη.

Σημειώνεται ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments