Διεθνή

Αυτό είναι το νέο σύνθημα των Ρεπουμπλικανών: «Κάνετε τον Τραμπ ξανά ανθρώπινο»

Αυτό είναι το νέο σύνθημα των Ρεπουμπλικανών: «Κάνετε τον Τραμπ ξανά ανθρώπινο»

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Στη θέση του, μπήκε ο Τραμπ ο παππούς που έδινε καραμέλες, ο πατέρας που φιλάει και αγκαλιάζει τα παιδιά του, ο μέντορας που προσφέρει απλόχερα παρηγοριά και θεραπεία στον λαό του. Το περιβόητο σύνθήμα του, Make America Great Again (κάνετε και πάλι την Αμερική μεγάλη), ήταν σα να είχε αντικατασταθεί βιαστικά από ένα νέο σύνθημα: Make Trump Human Again (κάνετε και πάλι τον Τραμπ ανθρώπινο).

Ολες οι ομιλίες στο συνέδριο του κόμματος, στο Μιλγουόκι, συμπεριλαμβανομένης αυτής του πρώην προέδρου, είχαν έναν στόχο: να πείσουν τους Αμερικανούς ότι ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος -και καταδικασμένος εγκληματίας

Όπως σημειώνει ο Guardian, για λίγες ημέρες τουλάχιστον, μπήκε στο συρτάρι ο Τραμπ-θύμα του «κυνηγιού μαγισσών» -κατά την προσφιλή του έκφραση- ο οποίος αν επέστρεφε στον Λευκό Οίκο, θα εξαπέλυε έναν ανεμοστρόβιλο αντιποίνων στους εχθρούς του και θα γινόταν δικτάτορας από την πρώτη μέρα. Στη θέση του, μπήκε ο Τραμπ ο παππούς που έδινε καραμέλες, ο πατέρας που φιλάει και αγκαλιάζει τα παιδιά του, ο μέντορας που προσφέρει απλόχερα παρηγοριά και θεραπεία στον λαό του. Το περιβόητο σύνθήμα του, Make America Great Again (κάνετε και πάλι την Αμερική μεγάλη), ήταν σα να είχε αντικατασταθεί βιαστικά από ένα νέο σύνθημα: Make Trump Human Again (κάνετε και πάλι τον Τραμπ ανθρώπινο).

Η Κάι Τραμπ, η 17χρονη εγγονή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ήταν μία από τους ανθρώπους του πρώην προέδρου, που βοήθησε σε αυτό. Σε ομιλία της στο συνέδριο την Τετάρτη, μοιράστηκε το «μεγάλο της μυστικό» για τον 78χρονο υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών. «Για μένα, είναι απλά ένας κανονικός παππούς.

Μας δίνει γλυκά και αναψυκτικά όταν οι γονείς μας δεν κοιτάζουν». Το θέμα ενός «στοργικού και αγαπημένου» Τραμπ -τα λόγια της Κάι- θύμιζε την αφήγηση που προβάλλει εδώ και καιρό ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος παρουσιάζει την υποψηφιότητά του ως επιλογή αξιοπρέπειας, σεβασμού και ευγένειας. «Ήταν σαν η ομάδα του Τραμπ να είχε υιοθετήσει το εγχειρίδιο του Μπάιντεν» για να δείξει ότι ο πρώην πρόεδρος δεν πάσχει από έλλειψη ενσυναίσθησης, ανέφερε ο Εντ Πίλκινγτον στον Guardian. Η προσέγγιση αυτή υιοθετήθηκε και από τον υποψήφιο αντιπρόεδρο του Τραμπ, τον Τζέι Ντι Βανς, ο οποίος είπε στο συνέδριο ότι είδε τον Τραμπ να λέει στους μεγαλύτερους γιους του Ντον Τζούνιορ και Ερικ ότι τους αγαπάει, φιλώντας τους και τους δύο στο μάγουλο καθώς τους καληνύχτιζε. Τα αγόρια του «χαίρονταν με τον ίδιο τρόπο που κάνει το τετράχρονο παιδί μου όταν ο μπαμπάς του προσπαθεί να του δώσει ένα φιλί στο μάγουλο», είπε ο Βανς. Η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, η Ρεπουμπλικανή κυβερνήτης του Αρκανσα, τον παρουσίασε και ως υπέρμαχο των δικαιωμάτων των γυναικών, σαν να μην υπήρξαν ποτέ οι επίμαχες ιστορίες με την Ε. Τζιν Κάρολ και την Στόρμι Ντάνιελς.

Το κατά πόσον ο Τραμπ μπορεί να διατηρήσει τη νέα εικόνα του μένει να το δούμε. Σύμφωνα με το Axios, έδωσε ρητή εντολή στους βοηθούς του να κατευθύνουν τους ομιλητές του συνεδρίου να αποφύγουν τις εκφράσεις οργής στην απάντησή τους για την απόπειρα εναντίον του. Αντ’ αυτού, η εθνική ενότητα ήταν το «βασικό ζητούμενο». Η Ελίζ Στεφάνικ, τέταρτη στην ιεραρχία των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, είπε και κάτι άλλο: «Ο πρόεδρος Τραμπ θα επαναφέρει την ηθική ηγεσία στον Λευκό Οίκο». «Ξέχασε» βέβαια ότι αναφερόταν σε έναν καταδικασμένο εγκληματία, σημειώνει ο Guardian. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments