Διεθνή

Black out διεθνώς στα ηλεκτρονικά συστήματα σε αεροπορικές, ΜΜΕ και τράπεζες λόγω της Microsoft

Black out διεθνώς στα ηλεκτρονικά συστήματα σε αεροπορικές, ΜΜΕ και τράπεζες λόγω της Microsoft

Πηγή Φωτογραφίας: freepik.com

Μια διακοπή λογισμικού που συνδέεται με συστήματα της Microsoft έπληξε αρκετές επιχειρήσεις παγκοσμίως

Μεγάλες τράπεζες, μέσα μαζικής ενημέρωσης και αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο υφίστανται αυτή τη στιγμή μεγάλες διακοπές στα ψηφιακά τους συστήματα.

Οι πτήσεις έχουν καθηλωθεί στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ, η United Airlines έχει σταματήσει τις πτήσεις και η πλατφόρμα του ομίλου του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου παρουσιάζει διακοπές λειτουργίας, γράφει το BBC.

Η Frontier ακύρωσε 147 πτήσεις την Πέμπτη και καθυστέρησε άλλες 212, σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης δεδομένων FlightAware. Το 45% των αεροσκαφών της Allegiant καθυστέρησε, ενώ η Sun Country καθυστέρησε 23% πτήσεις, έδειξαν τα στοιχεία. Οι εταιρείες δεν έδωσαν λεπτομέρειες για τον αριθμό των πτήσεων που επηρεάστηκαν. Η Microsoft είπε ότι η διακοπή της ξεκίνησε περίπου στις 6 μ.μ. ET την Πέμπτη, με ένα υποσύνολο πελατών της να αντιμετωπίζει προβλήματα με πολλές υπηρεσίες Azure στην περιοχή των Κεντρικών ΗΠΑ.

Καθηλώνονται τα αεροπλάνα των United, Delta και American Airlines

Η United, η Delta και η American Airlines – οι οποίες εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες – εξέδωσαν «παγκόσμια στάση εδάφους» για όλες τις πτήσεις τους.

Οι πτήσεις που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον αέρα θα συνεχιστούν, αλλά καμία άλλη πτήση δεν θα απογειωθεί προς το παρόν.

Η FAA κάλεσε τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να ενημερώσουν τους πιλότους που βρίσκονται στον αέρα ότι οι αεροπορικές εταιρείες αντιμετωπίζουν επί του παρόντος προβλήματα επικοινωνίας. Καμία πτήση της American, της United ή της Delta δεν θα απογειωθεί.

H Ryanair αναφέρει ότι αντιμετωπίζει «πιθανές διαταραχές σε όλο το δίκτυο» – οι οποίες, όπως λέει, οφείλονται σε διακοπή λειτουργίας από τρίτο μέρος .

Η αεροπορική εταιρεία συμβουλεύει όσους ταξιδεύουν σήμερα να ελέγχουν την εφαρμογή της Ryanair για ενημερώσεις σχετικά με την πτήση τους.

Το πρόβλημα της Microsoft

Η Microsoft, τα συστήματα της οποίας φαίνεται ότι είναι αυτά που έχουν υποστεί το πρόβλημα με συνέπεια την κατάρρευση των συστημάτων τραπεζών, αεροπορικών, σιδηροδρομικών εταιρειών κλπ παγκοσμίως, δηλώνει ότι λαμβάνει «μέτρα», αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων AFP. Αναφέρει ακόμη ότι η διακοπή λειτουργίας της ξεκίνησε περίπου στις 18:00 ET.

Η εταιρεία λέει ότι διερευνά ζητήματα με τις υπηρεσίες cloud στις ΗΠΑ και ένα ζήτημα που επηρεάζει αρκετές από τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της.

Αρκετά αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες έχουν αναφέρει προβλήματα με τα συστήματα πληροφορικής τους, αναφέρει το BBC.

“Οι υπηρεσίες μας βελτιώνονται καθώς συνεχίζουμε να λαμβάνουμε μέτρα άμβλυνσης”, αναφέρει η Microsoft σε μήνυμά της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Προβλήματα σε όλο τον κόσμο και σε διάφορες εταιρείες

Το αεροδρόμιο του Βερολίνου δημοσίευσε στο Χ την αναστολή της εναέριας κυκλοφορίας ως τις 11:00 ώρα Ελλάδας λόγω τεχνικού προβλήματος στο σύστημα πληροφορικής.

Νωρίτερα η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου σε ανακοίνωσή της στο Χ ενημέρωσε τους επιβάτες ότι παρατηρούνται καθυστερήσεις στο check -in λόγω τεχνικού προβλήματος.

Τεχνική βλάβη στο σύστημα πληροφορικής επηρεάζει τη λειτουργία πολλών επιχειρήσεων και εταιρειών σε πολλές χώρες, όπως η Αυστραλία, η Τουρκία και η Ισπανία.

Στην Ισπανία, έχει αναφερθεί «συμβάν» σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

«Εργαζόμαστε για να το λύσουμε το συντομότερο δυνατό. Εν τω μεταξύ, οι λειτουργίες συνεχίζονται με χειροκίνητα συστήματα», αναφέρει ο ισπανικός αερολιμενάρχης.

Επεσε το βρετανικό Sky News!

Το βρετανικό Sky News, ένας από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, δεν μπορούσε σήμερα να εκπέμψει το πρόγραμμά του.

«Το Sky News δεν είναι σε θέση να μεταδώσει απευθείας τηλεοπτικό πρόγραμμα σήμερα το πρωί, δηλώνοντας αυτή τη στιγμή στους τηλεθεατές ότι ζητάμε συγγνώμη για την αναστάτωση», δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος του δικτύου Ντέβιντ Ρόουντζ στην πλατφόρμα Χ.

Τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια έχουν επηρεαστεί μέχρι στιγμής

Το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ είναι το τελευταίο που αναφέρει καθυστερήσεις.

«Η διακοπή έχει αντίκτυπο στις πτήσεις που πετούν από και προς το Σίπχολ», είπε ένας εκπρόσωπος στο BBC, προσθέτοντας ότι δεν είναι ακόμη σαφές πόσες πτήσεις επηρεάζονται.

Οι οθόνες αναχώρησης στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου ήταν απενεργοποιημένες σήμερα το πρωί και ο συναγερμός πυρκαγιάς στο κτίριο του κεντρικού τερματικού σταθμού έκλεινε, που πιστεύεται ότι προκλήθηκε από το ίδιο σφάλμα υπολογιστή.

Το αεροδρόμιο του Δουβλίνου είπε ότι «η ομάδα του είναι σε ετοιμότητα για να βοηθήσει τη Ryanair και τους επιβάτες στον τερματικό σταθμό». Το αεροδρόμιο πρόσθεσε: «Ευχαριστούμε όλους για την υπομονή τους».

Ένας εκπρόσωπος της Αρχής του Αεροδρομίου του Δουβλίνου (DAA) είπε στο Sky News ότι προς το παρόν δεν υπήρξαν καθυστερήσεις ή ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο που να οφείλονται στη διακοπή πληροφορικής.

Η παγκόσμια διακοπή του διαδικτύου έχει επηρεάσει και την Ινδία

Οι αεροπορικές εταιρείες υπέστησαν διακοπές στις δραστηριότητές τους και αρκετές πτήσεις έχουν σταματήσει.

Σε μια δήλωση στο X, η SpiceJet είπε: “Αντιμετωπίζουμε ένα τεχνικό πρόβλημα με την παροχή ενημερώσεων για διακοπές πτήσεων. Η ομάδα μας εργάζεται ενεργά για την επίλυση αυτού του ζητήματος. Λυπούμαστε για οποιαδήποτε ταλαιπωρία προκληθεί και θα σας ενημερώσουμε μόλις επιλυθεί το πρόβλημα Σας ευχαριστούμε για την υπομονή και τη συνεργασία σας.”

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου επηρεάζεται

Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι μεταξύ των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την παγκόσμια διακοπή των συστημάτων πληροφορικής σε όλο τον κόσμο.

Δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του χρηματιστηρίου νωρίς σήμερα το πρωί ανέφερε ότι διερευνάται ένα τεχνικό ζήτημα με τη δημοσίευση των ανακοινώσεων της RNS – της Regulatory News Service του χρηματιστηρίου.

Είπε: “Η υπηρεσία ειδήσεων RNS αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή ένα παγκόσμιο τεχνικό πρόβλημα τρίτου μέρους, αποτρέποντας τη δημοσίευση ειδήσεων στο www.londonstockexchange.com . Οι τεχνικές ομάδες εργάζονται για την αποκατάσταση της υπηρεσίας. Άλλες υπηρεσίες σε όλο τον Όμιλο, συμπεριλαμβανομένου του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, συνεχίζονται να λειτουργήσει κανονικά».

Αναφέρθηκε επίσης ότι το Workspace, η πλατφόρμα ειδήσεων και δεδομένων που ανήκει στη μητρική LSEG του ανταλλακτηρίου, είχε επίσης υποστεί διακοπές που επηρέασε την πρόσβαση των χρηστών παγκοσμίως. Η διακοπή πρωτοεμφανίστηκε όταν οι ασιατικές αγορές ήταν ανοιχτές κατά τη διάρκεια της νύχτας και εμπόδισαν τη δημοσίευση ειδήσεων στην πλατφόρμα.

Όταν οι συναλλαγές ξεκίνησαν στις 8 π.μ., ο ιστότοπος του χρηματιστηρίου εξακολουθούσε να δείχνει τις τιμές από το κλείσιμο το απόγευμα της Πέμπτης και συνεχίζει να το κάνει.

Ο FTSE-100 άνοιξε 50 μονάδες χαμηλότερα – περίπου 0,62% – στο άνοιγμα, αλλά δεν ήταν διαθέσιμες τιμές στον ιστότοπο του χρηματιστηρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments