Διεθνή

Και η Λάρα Τραμπ στον αγώνα των εκλογών

Και η Λάρα Τραμπ στον αγώνα των εκλογών

Πηγή Φωτογραφίας: The Associated Press

Στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών η νύφη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ εξέφρασε συναισθηματισμό και ηπιότητα. Παρουσίασε τον πεθερό της σαν καλό οικογενειάρχη και ανέλαβε το τάργκετ γκρουπ των γυναικών

Η Λάρα Τραμπ, η νύφη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, μίλησε στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, στο Μιλγουόκι, «με μετρημένα λόγια», όπως σημείωσε η Repubblica, προσπαθώντας να προβάλει «κάποια καθησυχαστική εικόνα για τον πεθερό της ύστερα από τη δίκη του για τον χρηματισμό της Στόρμι Ντάνιελς» (υπόθεση πορνοστάρ). Η Λάρα είπε ότι η οικογένεια Τραμπ έχει βιώσει «θανατικές απειλές» και τραυματικές εμπειρίες.

«Τίποτα δεν προετοιμάζει μια νύφη για την απόπειρα δολοφονίας  του πεθερού, τίποτα δεν προετοιμάζει μια μάνα για την απομάκρυνση των παιδιών της από την τηλεόραση ώστε να μη δουν τον παππού τους τραυματισμένο». Το κοινό στο συνέδριο άκουσε με προσοχή τη σύζυγο του τρίτου γιου του Τραμπ, του Ερικ, η οποία κατάγεται από τη Βόρεια Καρολίνα. «Ξανθιά, με δουλεμένα μπράτσα στο γυμναστήριο, φορούσε μαύρα και ένα πατριωτικό κόσμημα σε σχήμα σημαίας. Ετσι έσπασε τη μονοτονία του κόκκινου χρώματος, του κομματικώς επισήμου, που στολίζει τις γραβάτες των ανδρών.

Ηπιοι οι τόνοι της, συναρπαστική η φιγούρα της, ο λόγος της όχι παθιασμένος όπως ήταν της Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, πρώην εκπροσώπου του Τραμπ και νυν κυβερνήτη του Αρκάνσας, ούτε εντελώς πολιτικός, όπως της πρώην πρέσβειρας του ΟΗΕ Νίκι Χάλεϊ, ή της βουλευτή της Πολιτείας Τζόρτζια, τη Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, που κατήγγειλε την κουλτούρα των τρανς, αλλά και τους μετανάστες σαν εγκληματίες». Η Repubblica έγραψε ότι ο Τραμπ «γνωρίζει ότι υπολείπεται σε συμπάθεια όσον αφορά τις γυναίκες ψηφοφόρους και ότι προπορεύεται στους άνδρες». Επίσης ότι ο Μπάιντεν, μετά το καταστροφικό για αυτόν ντιμπέιτ, «έχασε έδαφος και στο προνομιούχο για τους Δημοκρατικούς πεδίο των μειονοτικών ψήφων», δηλαδή των Αφροαμερικανών και των Λατίνων – αυτές οι δεξαμενές ψηφοφόρων ενοχλούνται κυρίως από τον πληθωρισμό.

«Οι Δημοκρατικοί ελπίζουν σε μαζική εκλογική διαμαρτυρία των γυναικών για το θέμα των αμβλώσεων, έτσι η Λάρα ανέλαβε ειδικό ρόλο: να κινητοποιήσει τις γυναίκες του δεξιού χώρου. Η Λάρα έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Πολιτεία της και κατόπιν ζαχαροπλαστική στη Νέα Υόρκη». Η Λάρα Τραμπ, συνέχισε το ιταλικό μέσο, «ήταν πολύ καλή στο να περιγράψει τον πρώην πρόεδρο, που ήταν φίλος με τον παιδεραστή Επστάιν και καταδικάστηκε για τη δωροδοκία της πορνοστάρ, σαν καλό οικογενειάρχη». Είπε ότι ο Τραμπ «υποστηρίζει τις οικογένειες των παιδιών του, ότι παίζει με τα εγγόνια του σαν καλός παππούς, παρά το ασφυκτικό πολιτικό πρόγραμμά του». Η ίδια «εμφανίστηκε αξιόπιστη, ζεστή, αφοσιωμένη, με συναισθηματικές αναφορές στην επίθεση της Πενσιλβάνια, ενώ το επίσημο μαύρο φόρεμα που επέλεξε να βάλει για να τα πει όλα αυτά παρέπεμπε στην κηδεία που θα θρηνούσαμε αν ο Τραμπ είχε σκοτωθεί». Και κατέληξε το ρεπορτάζ του ιταλικού μέσου, που δεν έκρυψε τα αντιτραμπικά του αισθήματα: «Ο Βανς είναι 39 ετών, η Λάρα 41 ετών. Οι Ρεπουμπλικανοί αλλάζουν γενιά.

Η Μελάνια Τραμπ, η σύζυγος του πρώην προέδρου, δεν θα μιλήσει στο Μιλγουόκι, ούτε η κόρη του, η  Ιβάνκα. Για να κερδίσει τον Μπάιντεν τον Νοέμβριο, ο Τραμπ χρειάζεται μία τελευταία ώθηση από τους εκλογείς, έτσι η πρέσβειρά του, η Λάρα, αντιμετωπίζει το θέμα της προσέγγισης των γυναικών με γοητεία, ευφυΐα και φιλοδοξία». Πηγή: Protagon.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments