Διεθνή

Κρεσέντο προκλητικότητας από Τατάρ: Το ΄74 οι Τουρκοκύπριοι ανέκτησαν την “ανεξαρτησία” και “ελευθερία” τους

Κρεσέντο προκλητικότητας από Τατάρ: Το ΄74 οι Τουρκοκύπριοι ανέκτησαν την “ανεξαρτησία” και “ελευθερία” τους

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Κρεσέντο προκλητικότητας από Τατάρ: Το ΄74 οι Τουρκοκύπριοι ανέκτησαν την "ανεξαρτησία" και "ελευθερία" τους

Χαρακτήρισε την 20ή Ιουλίου ως μία "πολύ σημαντική ημερομηνία για τους Τουρκοκύπριους"

«Η 20ή Ιουλίου 1974 είναι μια πολύ σημαντική ημερομηνία για τους Τουρκοκύπριους, διότι οι Τουρκοκύπριοι ανέκτησαν την ανεξαρτησία, την απελευθέρωση και την ελευθερία τους», ισχυρίστηκε σε ένα νέο κρεσέντο προκλητικότητας ο Ερσίν Τατάρ, μία μόλις μέρα πριν από τη συμπλήρωση της 50ής «μαύρης επετείου» της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δήλωσε ότι «όπως τα νησιά του Αιγαίου, οι Έλληνες ονειρεύονται να συνδέσουν με την Ελλάδα και την Κύπρο, την οποία τη βλέπουν ως το 13ο νησί» και ότι στοχεύουν στη δημιουργία της «Μεγάλης Ελλάδας», επεκτείνοντας τα κυριαρχικά τους δικαιώματα στη Μεσόγειο, καθώς και ότι στο πλαίσιο αυτής της ιδέας οι Έλληνες εκλαμβάνουν και τις θάλασσες ως γη της πατρίδας τους.

«Για την ακρίβεια, κατά κάποιον τρόπο αυτό προσπαθούν να το κάνουν με την ένταξη της νότιας Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Δηλαδή, ότι ο βορράς και ο νότος είναι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και, επομένως, αυτή η ιδεολογική στάση ότι το νησί της Κύπρου ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση στοχεύει ουσιαστικά σε αυτό», τόνισε ακόμη.

Όπως υπογράμμισε ο Τατάρ, «η 20ή Ιουλίου 1974 είναι μια πολύ σημαντική ημερομηνία για τους Τουρκοκύπριους, διότι οι Τουρκοκύπριοι ανέκτησαν την ανεξαρτησία, την απελευθέρωση και την ελευθερία τους», λέγοντας ότι αυτό κατέστη δυνατό χάρη στην απόβαση του στρατού που ήρθε από τη «μητέρα πατρίδα», την Τουρκία, και τον αγώνα των Κυπρίων μουτζαχεντίν.

«Τα τελευταία 50 χρόνια υπάρχει ειρήνη στην Κύπρο. Δεν έχει ματώσει η μύτη κανενός. Πριν από αυτή την περίοδο υπήρχαν συνεχείς συγκρούσεις. Όπου κατά τη διάρκεια αυτών των συγκρούσεων έχασαν τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι», συμπλήρωσε.

Υποστηρίζοντας ότι στην Κύπρο έχει δημιουργηθεί μια τουρκο-ελληνική ισορροπία και ότι η ισορροπία αυτή βασίζεται στη Συνθήκη της Λωζάννης που υπογράφηκε το 1923, ο Τατάρ τόνισε ότι στην εν λόγω συμφωνία αναφέρεται ότι η Τουρκία θα έχει λόγο για το μέλλον της Κύπρου, εάν αλλάξει η κατάσταση ή τα στατιστικά στοιχεία στο νησί.

Δήλωσε ότι το ψευδοκράτος είναι μέλος-παρατηρητής του Οργανισμού Τουρκογενών Κρατών και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) και μέλος σε διάφορους οικονομικούς οργανισμούς.

«Παρά τις κάποιες πολιτικές αδικίες και τους περιορισμούς, έχουν καταφέρει να δείξουν ότι είναι ένας ξεχωριστός λαός… Έχουν καταφέρει να κάνουν να ακουστεί σε όλο τον κόσμο ότι είναι ένας ξεχωριστός λαός με τη δική του γλώσσα, τη θρησκεία, τον πολιτισμό, τη μοίρα, τα έργα, τα επιτεύγματα και με τα τιμήματα που πλήρωσαν καθώς και με τους μάρτυρες που έδωσαν. Όλος ο κόσμος πλέον γνωρίζει πολύ καλά ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο ξεχωριστά κράτη, δύο ξεχωριστές δημοκρατίες και δύο ξεχωριστοί λαοί», υποστήριξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments