Διεθνή

Microsoft: Τι προκάλεσε το παγκόσμιο black out & πώς ξεκίνησε το πρόβλημα

Microsoft: Τι προκάλεσε το παγκόσμιο black out & πώς ξεκίνησε το πρόβλημα

Πηγή Φωτογραφίας: REUTERS/Nadja Wohlleben//Microsoft: Τι προκάλεσε το παγκόσμιο black out & πώς ξεκίνησε το πρόβλημα

Οι καθυστερήσεις στις πτήσεις είναι αναμενόμενες πολύ περισσότερο δε και λόγω της χρονικής συγκυρίας αλλά και της ημέρας

Παγκόσμιο σοκ προκλήθηκε το πρωί της Παρασκευής μετά τις δυσλειτουργίες που προκλήθηκαν λόγω των προβλημάτων που ανέφερε η Microsoft. Επιχειρήσεις όπως τράπεζεςαεροπορικές εταιρείες, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί και σούπερ μάρκετ σε όλο τον κόσμο τέθηκαν εκτός λειτουργίας μετά την εμφάνιση σφάλματος στις οθόνες (blue screen of death) σε σταθμούς εργασίας Windows.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στον τεχνολογικό κολοσσό που, μέσα σε διάστημα λίγων ωρών, ανακοίνωσε ότι επιδιορθώθηκε η υποκείμενη αιτία τεχνικού προβλήματος των εφαρμογών και υπηρεσιών της 365, αλλά τα κατάλοιπα των συνεπειών από τα προβλήματα κυβερνοασφάλειας εξακολουθούν να επηρεάζουν κάποιους πελάτες.

Οι καθυστερήσεις στις πτήσεις είναι αναμενόμενες πολύ περισσότερο δε και λόγω της χρονικής συγκυρίας αλλά και της ημέρας.

Η Παρασκευή είναι ιδιαίτερα βεβαρυμένη σε επιβατική κίνηση λόγω Σαββατοκύριακου και μάλιστα εν μέσω του Ιουλίου που αποτελεί παραδοσιακά μαζί με τον Αύγουστο και το πιο «θερμό» δίμηνο για τις διακοπές των Ευρωπαίων.

Πληροφορίες από αεροπορικές, αναφέρουν ότι όσο περνά η μέρα και μέχρι τις βραδινές ημέρες, πιθανότατα οι καθυστερήσεις θα συσσωρεύονται.

Τα προβλήματα θα πάρουν μέρες για να διορθωθούν

Οι ειδικοί στον τομέα της κυβερνοασφάλειας προειδοποιούν ότι, παρόλο που οι αρμόδιοι έχουν προχωρήσει στην επιδιόρθωση λογισμικού, θα χρειαστεί τεράστια δουλειά για να τεθούν σε ομαλή και πλήρη λειτουργία όλες οι υπηρεσίες.

Το λογισμικό της CrowdStrike χρησιμοποιείται ευρέως από πολλές επιχειρήσεις παγκοσμίως για τη διαχείριση της ασφάλειας των υπολογιστών και των διακομιστών Windows.

Το κακό λογισμικό της ευθύνεται για τις «μπλε οθόνες» και την κατάρρευση των συστημάτων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν σε επανεκκίνηση για να λάβουν την «καλή» ενημέρωση στους υπολογιστές.

Ο ερευνητής Kevin Beaumont μίλησε στο BBC και είπε: «Τα επηρεαζόμενα συστήματα θα πρέπει να ξεκινήσουν σε ”ασφαλή λειτουργία”, για να αφαιρεθεί η ελαττωματική ενημέρωση. Αυτό είναι απίστευτα χρονοβόρο και θα χρειαστούν μέρες για να το κάνουν οι οργανισμοί σε όλο τον κόσμο. Ουσιαστικά έχουμε ένα από τα περιστατικά IT με τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στον κόσμο που προκαλείται από έναν προμηθευτή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments