Διεθνή

Οργισμένος ο Μπάιντεν για το «άδειασμα» από τους Δημοκρατικούς

Οργισμένος ο Μπάιντεν για το «άδειασμα» από τους Δημοκρατικούς

Πηγή Φωτογραφίας: Democratic presidential candidate former Vice President Joe Biden speaks during a campaign event on manufacturing and buying American-made products at UAW Region 1 headquarters in Warren, Mich., Wednesday, Sept. 9, 2020. (AP Photo/Patrick Semansky)

«Ίσως πρέπει να πάρουμε ένα μάθημα από το 2016»

Οργισμένος για τις πιέσεις που δέχεται, προκειμένου να αποχωρήσει από την προεδρική «κούρσα», είναι, σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το «NBC», ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος, όπως ανέφερε ρεπορτάζ του πρακτορείου «Axios», θα μπορούσε να ανακοινώσει την απόσυρσή του ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Την ίδια ώρα η πλειοψηφία των Δημοκρατικών θεωρεί πως πλέον δεν τίθεται ζήτημα για το αν, αλλά για το πότε ο Τζο Μπάιντεν θα αποφασίσει να βάλει τέλος στην εκστρατεία του. Ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ αισθάνεται πληγωμένος και προδομένος με τον τρόπο που οι Δημοκρατικοί, μεταξύ των οποίων και οι κορυφαίοι του κόμματος, τον έχουν «αδειάσει» την ώρα της μεγαλύτερης κρίσης που έχει βιώσει στην πολιτική του καριέρα.

«Χλιαρή» στήριξη από Ομπάμα και Κλίντον

Η μοναδική δημόσια δήλωση του πρώην προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα, ήρθε μια ημέρα μετά το καταστροφικό για τον Μπάιντεν ντιμπέιτ, όταν τουίταρε πως «Κακές νύχτες ντιμπέιτ έχουν υπάρξει πολλές» και μίλησε για τις αρετές του άλλοτε αντιπροέδρου του. Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, όμως, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «New York Times», ο Μπάρακ Ομπάμα εκφράζει ανοιχτά τις ανησυχίες του.

Ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον δεν έχουν δώσει, επίσης, την παραμικρή στήριξη στον Τζο Μπάιντεν παρά μόνο προχώρησαν στην ανάρτηση ενός tweet μετά το ντιμπέιτ. Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο επικεφαλής του κόμματος στη Γερουσία, αλλά και η Νάνσι Πελόζι, ακούν εδώ και εβδομάδες τις ανησυχίες βουλευτών και γερουσιαστών για την καμπάνια του Τζο Μπάιντεν. Δημοσίως και οι τρεις έχουν δηλώσει ότι θα στηρίξουν όποια απόφαση πάρει ο νυν πρόεδρος.

Ακόμα, όμως, και πίσω από κλειστές πόρτες δεν έχουν δώσει γραμμή σθεναρής στήριξης του Μπάιντεν. Οι πηγές κοντά στον πρόεδρο Μπάιντεν ανέφεραν ότι είναι οργισμένος με τον τρόπο που το κόμμα του προσπαθεί να τον θέσει εκτός υποψηφιότητας, ενώ άλλη πηγή ανέφερε πως ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στη στάση του κόμματός του «βλέπει» διάθεση παράδοσης στον Ντόναλντ Τραμπ.

«Μπορούμε να θυμηθούμε όλοι ότι οι ίδιοι άνθρωποι που σήμερα σπρώχνουν τον Τζο Μπάιντεν εκτός κούρσας, είναι εκείνοι που έφεραν τον Ντόναλντ Τραμπ; Το 2015, ο Ομπάμα, η Πελόζι, ο Σούμερ πίεσαν τον Μπάιντεν να παραμερίσει για τη Χίλαρι. Έκαναν λάθος τότε και κάνουν λάθος και σήμερα», λέει η ίδια πηγή στο «NBC».

Η ίδια πηγή θυμίζει ότι δημοσκοπήσεις του 2016 έδειχναν τη Χίλαρι Κλίντον να προηγείται με 9 μονάδες του Ντόναλντ Τραμπ και σημειώνει: «Πώς δούλεψαν όλα αυτά το 2016; Ίσως να πρέπει να μάθουμε κάποιο μάθημα από τότε».

«Παραμένει στην “κούρσα”»

«Παραμένει στην προεδρική “κούρσα”», ξεκαθάρισε η επικεφαλής της εκστρατείας του Μπάιντεν, Τζεν Ο’ Μάλεϊ Ντίλον σε συνέντευξή της στο «MSNBC». «Γνωρίζουμε ότι ο Τζο Μπάιντεν πρέπει να εργαστεί για να διαβεβαιώσει τον αμερικανικό λαό ότι παραμένει στην “κούρσα”, για να την κερδίσει», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments