Διεθνή

Ποια είναι η πολωνή πολιτικός που είπε ότι η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν πρέπει να βρίσκεται στη φυλακή

Ποια είναι η πολωνή πολιτικός που είπε ότι η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν πρέπει να βρίσκεται στη φυλακή
Ποια είναι η Zajączkowska-Hernik

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν επικρίθηκε έντονα για τις μεταναστευτικές και πράσινες πολιτικές της από εκπρόσωπο της ακροδεξιάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Ewa Zajączkowska-Hernik, Πολωνή ευρωβουλευτής μέλος της ευρωσκεπτικιστικής και σκληρής δεξιάς της ευρωομάδας, Europe of Sovereign Nations (ESN), από την οποία αποχώρησε λίγες ώρες πριν τα μέλη του διενεργήσουν ψηφοφορία, σχετικά με το εάν η νυν Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να διατηρήσει το ρόλο της για άλλη μια θητεία.

Αφού έλαβε τον λόγο, η κ. Zajączkowska-Hernik περιέγραψε την πρώτη εκλογή της προέδρου ως «τεράστιο λάθος», προτού εκστομίσει μια «τραβηγμένη» ατάκα.

«Είστε το πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, η οποία καταστρέφει την ευρωπαϊκή οικονομία και τη γεωργία, η οποία οδηγεί στο να μπει η Ευρώπη σε ένα οικονομικό τέλμα», είπε και συμπλήρωσε, ότι «είστε το πρόσωπο όλης της κλιματικής τρέλας της ΕΕ, η οποία οδηγεί εμάς τους Ευρωπαίους να γινόμαστε όλο και πιο φτωχοί».

«Επιτέλους, είστε το πρόσωπο του συμφώνου μετανάστευσης και σας απευθύνομαι ως γυναίκα προς γυναίκα, ως μητέρα σε μητέρα», είπε.

Η κ. Zajączkowska-Hernik, η οποία είναι μέλος του πολωνικού ακροδεξιού κόμματος, συνέχισε ρωτώντας την πρόεδρο της επιτροπής αν «ντρέπεται» για το Σύμφωνο της ΕΕ για τη μετανάστευση και το άσυλο, το οποίο δημιουργεί έναν μηχανισμό αλληλεγγύης, για την ανταλλαγή και την επιβάρυνση που δημιουργούν οι αξιώσεις των αιτούντων άσυλο μεταξύ των κρατών μελών».

Αφού ισχυρίστηκε ότι η κ. Von der Leyen «προσκαλεί» μετανάστες στην Ευρώπη, η κ. Zajączkowska-Hernik είπε ότι πρέπει να πάει «στη φυλακή, όχι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Ποια είναι η Zajączkowska-Hernik

Η 34χρονη πολιτικός είναι καθηγήτρια ιστορίας και δημοσιογράφος, εκπρόσωπος Τύπου του ακροδεξιού σχηματισμού «Konfederacja Wolność i Niepodległość» στην Πολωνία.

Η πολιτική της σταδιοδρομία ξεκίνησε το 2014, συνδεόμενη με το ακροδεξιό κόμμα Korwin στην πόλη που γεννήθηκε, το Ράντομ.

Από το 2016 ως το 2023 εργάστηκε σε ιστοσελίδες ως δημοσιογράφος, καλύπτοντας πολιτικά, οικονομικά και γεωργικά θέματα.

Τον Δεκέμβριο του 2023 ορίστηκε εκπρόσωπος Τύπου του συνασπισμού «Konfederacja» και κέρδισε μια έδρα ως ευρωβουλευτής στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments