Διεθνή

Στόλτενμπεργκ: Η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί για τουλάχιστον10 χρόνια πόλεμο στην Ουκρανία

Στόλτενμπεργκ: Η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί για τουλάχιστον10 χρόνια πόλεμο στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Evening Standard

Προειδοποίηση του γ.γ. του ΝΑΤΟ.

Ο απερχόμενος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι προετοιμασμένη ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα κρατήσει τουλάχιστον 10 χρόνια.

Μιλώντας στο BBC, o Γενς Στόλτενμπεργκ αναφέρθηκε στο «παράδοξο» του πολέμου στην Ουκρανία το οποίο συνίσταται στο ότι όσο περισσότερο η δυτική στρατιωτική συμμαχία δεσμεύεται στον πόλεμο, τόσο πιο γρήγορα θα επιτευχθεί λύση.

Προέτρεψε τα ευρωπαϊκά μέλη του ΝΑΤΟ να ενισχύσουν τις δεσμεύσεις τους Ο Στόλτενμπεργκ προέτρεψε τα ευρωπαϊκά μέλη του ΝΑΤΟ να ενισχύσουν τις δεσμεύσεις τους εν μέσω φόβων ότι οι αμερικανικοί πόροι θα μπορούσαν να περικοπούν, ή ακόμη και να σταματήσουν, εάν επικρατήσει ο Ντόναλντ Τραμπ έναντι του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία υπογράμμισε ότι «όσο πιο ισχυρή είναι η υποστήριξη για την Ουκρανία και όσο περισσότερο είμαστε διατεθειμένοι να δεσμευτούμε, τόσο πιο γρήγορα μπορεί να τελειώσει ο πόλεμος».

«Το παράδοξο είναι ότι τώρα ο πρόεδρος Πούτιν πιστεύει ότι μπορεί να περιμένει. Επομένως, ο πόλεμος συνεχίζεται. Όταν επικοινωνούμε πολύ ξεκάθαρα ότι βρισκόμαστε εδώ για καιρό, ότι έχουμε ισχυρή και διαρκή υποστήριξη για την Ουκρανία, τότε έχουμε τις προϋποθέσεις για λύση, για μια κυρίαρχη και ανεξάρτητη Ουκρανία», είπε.

Γενς Στόλτενμπεργκ: Η ώρα να υπερασπιστούμε την ελευθερία και τη δημοκρατία είναι τώρα «Η ώρα να υπερασπιστούμε την ελευθερία και τη δημοκρατία είναι τώρα, και το μέρος είναι η Ουκρανία», τόνισε επίσης.

Τα σχόλια του κ. Στόλτενμπεργκ έρχονται μετά την ανακοίνωση της γερμανικής πλευράς ότι πρόκειται να μειώσει σχεδόν στο μισό τη στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία το επόμενο έτος – από 8 δισεκατομμύρια ευρώ σε περίπου 4 δισ. ευρώ.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ σημείωσε τέλος ότι «το ΝΑΤΟ είναι η πιο επιτυχημένη συμμαχία στην ιστορία γιατί, παρά τις διαφορές μας, ήμασταν πάντα σε θέση να ενωθούμε γύρω από τις βασικές μας αξίες: να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε ο ένας τον άλλον».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments