Διεθνή

Θέμα χρόνου η αποχώρηση Μπάιντεν – Προαλείφεται η Χάρις

Θέμα χρόνου η αποχώρηση Μπάιντεν – Προαλείφεται η Χάρις

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Δυναμώνουν οι φωνές.

Την αποχώρησή του από την προεκλογική κούρσα για τις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ενδεχομένως μέσα στο Σαββατοκύριακο, θα ανακοινώσει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με δημοσίευμα του έγκυρου ειδησεογραφικού ιστότοπου Axios.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται σε κατ’ οίκον απομόνωση, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό μετά από συγκέντρωση στο Λας Βέγκας.

Στελέχη του κόμματος συνεχίζουν, όμως, να τον πιέζουν να παραιτηθεί υπέρ κάποιου άλλου στελέχους του κόμματος, επιμένοντας ότι δεν έχει ελπίδα να νικήσει τον Τραμπ. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι την πληροφορία διαψεύδει το επιτελείο Μπάιντεν, που όμως επιβεβαιώνει ότι ο πρόεδρος ζητά δημοσκοπήσεις για ενδεχόμενη αντιπαράθεση της αντιπροέδρου Χάρις με τον Τραμπ.

Άλλα αμερικανικά μέσα ανέφεραν χθες ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών εμφανίζεται πλέον περισσότερο ανοικτός στις συζητήσεις περί αποχώρησής του.

Μετά τον επικεφαλής της Γερουσίας, Τσακ Σάμερ, το περασμένο Σάββατο και την πρώην επικεφαλής της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, την Τετάρτη, χθες ήταν η σειρά του Μπαράκ Ομπάμα να ασκήσει πίεση. Αν και ο πρώην πρόεδρος έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι την απόφαση θα πάρει ο Μπάιντεν, και μόνο αυτός, σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times» ο Ομπάμα είπε σε στενούς συνεργάτες του ότι δεν βλέπει τρόπο ο Μπάιντεν να κερδίσει τον Τραμπ και γι’ αυτό ο νυν πρόεδρος πρέπει να εξετάσει σοβαρά τη βιωσιμότητα της υποψηφιότητάς του.

Οι Δημοκρατικοί ανησυχούν για τη μείωση της δημοτικότητας του Μπάιντεν και φοβούνται ότι αυτό θα επηρεάσει τους υποψηφίους του κόμματος στο Κογκρέσο. Ανησυχούν ότι αυτό θα φανεί στις επόμενες δημοσκοπήσεις μετά το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, όπου ο Τραμπ μίλησε. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς κάλεσε τους Αμερικανούς να ψηφίσουν τους Ρεπουμπλικανούς και μίλησε για τον ρόλο του Θεού στην υπεράσπιση του αμερικανικού τρόπου ζωής. Ο υποψήφιος γερουσιαστής από το Οχάιο εξέφρασε τη στήριξή του στον Τραμπ και υιοθέτησε τα συνθήματα του κινήματος MAGA, προκαλώντας την υποστήριξη πολλών συνέδρων που φορούσαν λευκούς επιδέσμους στα αυτιά τους.

Μετά το τέλος του συνεδρίου, ο Τραμπ σκοπεύει να ταξιδέψει στο Μίσιγκαν για προεκλογική εμφάνιση το Σάββατο – ακριβώς μια εβδομάδα μετά την απόπειρα. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, στελέχη της αστυνομίας του Μπάτλερ, όπου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του Σαββάτου, εντόπισαν έναν νεαρό ύποπτο, που όμως ήταν άοπλος, περίπου μία ώρα προτού ξεκινήσει η ομιλία Τραμπ. Μάλιστα ενημέρωσαν σχετικά και στελέχη των μυστικών υπηρεσιών. Ο ύποπτος ήταν όντως ο Τόμας Κρουκς, που λίγη ώρα αργότερα θα επιχειρούσε να δολοφονήσει τον πρώην πρόεδρο. Μόνο που, λίγο αφού εντοπίστηκε, οι Αρχές ασφαλείας έχασαν τα ίχνη του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments