Διεθνή

Τραμπ για δολοφονική επίθεση: Είχα τον Θεό μαζί μου

Τραμπ για δολοφονική επίθεση: Είχα τον Θεό μαζί μου

Πηγή Φωτογραφίας: Eunews.com

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μπήκε μέσα στον χώρο του συνεδρίου υπό τη συνοδεία του ροκ ύμνου Back in Black των AC/DC.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε και τυπικά το χρίσμα του κόμματός του, των Ρεπουμπλικάνων, κατά την ομιλία του στο συνέδριό του στο Μιλγουόκι το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα· ξημερώματα Παρασκευής ώρα Ελλάδας). Ο Ντόνταλντ Τραμπ ξεκίνησε την κεντρική του ομιλία, τονίζοντας πως «η διχόνοια και η διαίρεση στην κοινωνία μας πρέπει να θεραπευτούν. Ως Αμερικανοί, είμαστε μαζί με μια ενωμένη μοίρα και ένα κοινό πεπρωμένο. Σηκωνόμαστε μαζί. Ή καταρρέουμε».

«Διεκδικώ να γίνω πρόεδρος για όλη την Αμερική, όχι για τη μισή Αμερική», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο Τραμπ αποδέχτηκε κι επίσημα το προεδρικό χρίσμα του κόμματος – το τρίτο κατά σειρά χρίσμα των Ρεπουμπλικανών – υπό τεράστιες επευφημίες στην αρένα. «Με πίστη και αφοσίωση, αποδέχομαι υπερήφανα το χρίσμα σας» είπε απευθυνόμενος στους συνέδρους στο Ουισκόνσιν (βόρειες ΗΠΑ). Προέβλεψε «απίστευτη νίκη» στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, υποσχόμενος «τα τέσσερα ομορφότερα χρόνια στην ιστορία» των ΗΠΑ αν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Προσπάθησε εξάλλου να φανεί ενωτικός, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την απόπειρα δολοφονίας του στην Πενσιλβάνια: «Είμαι υποψήφιος για να γίνω ο πρόεδρος όλης της Αμερικής, όχι της μισής», διαβεβαίωσε.

Η εξιστόρηση του Τραμπ για την απόπειρα δολοφονίας Ήταν η πρώτη φορά που ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ανέβηκε σε σκηνή από τότε που ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς τον στόχευσε σε συγκέντρωση με το όπλο του στην Πενσιλβάνια το Σάββατο. Ο Τραμπ φορούσε ακόμη επίδεσμο στο δεξί του αυτί.

«Δεν θα το ακούσετε ποτέ από εμένα για δεύτερη φορά, γιατί είναι πραγματικά πολύ οδυνηρό να το πω», είπε στο πλήθος.

«Άκουσα έναν δυνατό συρτό ήχο και κάτι να με χτυπάει, πολύ δυνατά, στο δεξί μου αυτί», περίγραψε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ. «Είπα στον εαυτό μου: “Ουάου, τι ήταν αυτό – μόνο σφαίρα μπορεί να είναι” – και κίνησα το δεξί μου χέρι προς το αυτί μου, το κατέβασα και το χέρι μου ήταν γεμάτο αίμα», συνέχισε.

«Αμέσως κατάλαβα ότι ήταν πολύ σοβαρό, ότι δεχόμασταν επίθεση, και με μια κίνηση, έπεσα στο έδαφος».

Το πλήθος ήταν σιωπηλό, καθώς ο Τραμπ εξιστορούσε τη στιγμή του πυροβολισμού του στη συγκέντρωση του Σαββάτου. Πίσω του, σε τεράστιες οθόνες προβάλλονταν οι διάσημες πλέον φωτογραφίες που τράβηξαν φωτορεπόρτερ την ώρα που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

Η σιωπή έσπασε μόνο όταν ο Τραμπ είπε: «Είχα τον Θεό με το μέρος μου» με το πλήθος να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

«Έτρεχε αίμα παντού» «Κύλαγε αίμα παντού, και όμως, κατά κάποιον τρόπο ένιωθα πολύ ασφαλής, επειδή είχα τον Θεό στο πλευρό μου», τόνισε στη συνέχεια ο Τραμπ, καθώς συνέχιζε να περιγράφει την εμπειρία του από την επίθεση.

«Αν δεν είχα κουνήσει το κεφάλι μου την τελευταία στιγμή, η σφαίρα του δολοφόνου θα είχε πετύχει τέλεια το στόχο της και δεν θα ήμουν απόψε μαζί σας», είπε.

«Υποτίθεται ότι δεν έπρεπε να είμαι εδώ απόψε», επίσημανε και συνέχισε: «Στέκομαι μπροστά σας σε αυτή την αρένα μόνο χάρη στον παντοδύναμο Θεό. Πολλοί άνθρωποι λένε ότι ήταν μια προνοητική στιγμή».

Ο Τραμπ δήλωσε στο πλήθος ότι ένας γιατρός του είπε ότι τα αυτιά αιμορραγούν περισσότερο από άλλα μέρη του σώματος. «Οπότε μάθαμε κάτι», σχολίασε, ενώ το πλήθος γέλασε ως απάντηση. Ο Τραμπ ανέφερε στο κοινό ότι «δεν έπρεπε να είναι εδώ απόψε».

«Εσύ είσαι!», φώναξε ένας αντιπρόσωπος από τη Νεμπράσκα τότε το πλήθος σηκώθηκε γρήγορα και τραγούδησε: «Ναι, είσαι!» Ο ίδιος τόνισε ότι είναι μαζί τους «μόνο με τη χάρη του παντοδύναμου Θεού».

«Δεν θα σπάσουμε. Δεν θα λυγίσουμε. Δεν θα υποχωρήσουμε. Και δεν θα σταματήσω ποτέ να αγωνίζομαι για εσάς, την οικογένειά σας και την υπέροχη χώρα μας. Ποτέ», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments