Διεθνή

Τραμπ: Θα κλείσω τα σύνορα από την πρώτη μέρα

Τραμπ: Θα κλείσω τα σύνορα από την πρώτη μέρα

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

"Θα τελειώσω τον φράχτη".

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε και τυπικά το χρίσμα του κόμματός του, των Ρεπουμπλικάνων, κατά την ομιλία του στο συνέδριό του στο Μιλγουόκι το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα· ξημερώματα Παρασκευής ώρα Ελλάδας). Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε την κεντρική του ομιλία, τονίζοντας πως «η διχόνοια και η διαίρεση στην κοινωνία μας πρέπει να θεραπευτούν. Ως Αμερικανοί, είμαστε μαζί με μια ενωμένη μοίρα και ένα κοινό πεπρωμένο. Σηκωνόμαστε μαζί. Ή καταρρέουμε».

Στη συνέχεια, ο Τραμπ αποδέχτηκε κι επίσημα το προεδρικό χρίσμα του κόμματος -το τρίτο κατά σειρά χρίσμα των Ρεπουμπλικανών- υπό τεράστιες επευφημίες στην αρένα. «Με πίστη και αφοσίωση, αποδέχομαι υπερήφανα το χρίσμα σας», είπε απευθυνόμενος στους συνέδρους στο Ουισκόνσιν (βόρειες ΗΠΑ). Προέβλεψε «απίστευτη νίκη» στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, υποσχόμενος «τα τέσσερα ομορφότερα χρόνια στην ιστορία» των ΗΠΑ αν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Προσπάθησε εξάλλου να φανεί ενωτικός, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την απόπειρα δολοφονίας του στην Πενσιλβάνια: «Είμαι υποψήφιος για να γίνω ο πρόεδρος όλης της Αμερικής, όχι της μισής», διαβεβαίωσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments