Διεθνή

Χάος από παγκόσμια ψηφιακή κατάρρευση

Χάος από παγκόσμια ψηφιακή κατάρρευση

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, banks.com.gr, Παγκόσμιο "χάος" σε

Επεσαν τα συστήματα σε αεροπορικές, ΜΜΕ, τράπεζες λόγω προβλήματος της Microsoft.

Μεγάλες τράπεζες, μέσα μαζικής ενημέρωσης και αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή μεγάλα προβλήματα στα ψηφιακά τους συστήματα.

Και αυτό λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κάποια συστήματα της Μicrosoft.

Aεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, μεγάλα ΜΜΕ όπως το βρετανικό Sky News, σιδηροδρομικές και άλλες μικρότερες εταιρείες αντιμετωπίζουν προβλήματα στα συστήματά τους.

Καθηλώνονται τα αεροπλάνα των United, Delta και American Airlines Η United, η Delta και η American Airlines – οι οποίες εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες – εξέδωσαν «παγκόσμια στάση εδάφους» για όλες τις πτήσεις τους.

Οι πτήσεις που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον αέρα θα συνεχιστούν, αλλά καμία άλλη πτήση δεν θα απογειωθεί προς το παρόν.

Η FAA κάλεσε τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να ενημερώσουν τους πιλότους που βρίσκονται στον αέρα ότι οι αεροπορικές εταιρείες αντιμετωπίζουν επί του παρόντος προβλήματα επικοινωνίας. Καμία πτήση της American, της United ή της Delta δεν θα απογειωθεί.

Προβλήματα και στη Ryanair H Ryanair αναφέρει ότι αντιμετωπίζει «πιθανές διαταραχές σε όλο το δίκτυο» – οι οποίες, όπως λέει, οφείλονται σε διακοπή λειτουργίας από τρίτο μέρος .

Η αεροπορική εταιρεία συμβουλεύει όσους ταξιδεύουν σήμερα να ελέγχουν την εφαρμογή της Ryanair για ενημερώσεις σχετικά με την πτήση τους.

Το πρόβλημα της Microsoft Η Microsoft, τα συστήματα της οποίας φαίνεται ότι είναι αυτά που έχουν υποστεί το πρόβλημα με συνέπεια την κατάρρευση των συστημάτων τραπεζών, αεροπορικών, σιδηροδρομικών εταιρειών κλπ παγκοσμίως, δηλώνει ότι λαμβάνει «μέτρα», αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων AFP. Αναφέρει ακόμη ότι η διακοπή λειτουργίας της ξεκίνησε περίπου στις 18:00 ET.

Η εταιρεία λέει ότι διερευνά ζητήματα με τις υπηρεσίες cloud στις ΗΠΑ και ένα ζήτημα που επηρεάζει αρκετές από τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της.

Αρκετά αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες έχουν αναφέρει προβλήματα με τα συστήματα πληροφορικής τους, αναφέρει το BBC.

Προβλήματα σε όλο τον κόσμο και σε διάφορες εταιρείες Το αεροδρόμιο του Βερολίνου δημοσίευσε στο Χ την αναστολή της εναέριας κυκλοφορίας ως τις 11:00 ώρα Ελλάδας λόγω τεχνικού προβλήματος στο σύστημα πληροφορικής.

Νωρίτερα η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου σε ανακοίνωσή της στο Χ ενημέρωσε τους επιβάτες ότι παρατηρούνται καθυστερήσεις στο check -in λόγω τεχνικού προβλήματος.

Τεχνική βλάβη στο σύστημα πληροφορικής επηρεάζει τη λειτουργία πολλών επιχειρήσεων και εταιρειών σε πολλές χώρες, όπως η Αυστραλία, η Τουρκία και η Ισπανία.

Στην Ισπανία, έχει αναφερθεί «συμβάν» σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

«Εργαζόμαστε για να το λύσουμε το συντομότερο δυνατό. Εν τω μεταξύ, οι λειτουργίες συνεχίζονται με χειροκίνητα συστήματα», αναφέρει ο ισπανικός αερολιμενάρχης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments