Policy Briefs

Το όραμα Τραμπ για τις ΗΠΑ

Το όραμα Τραμπ για τις ΗΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Rollingstone.com

Φοροελαφρύνσεις, θέσεις εργασίας, τέλος «στην πράσινη απάτη» και μαζικές απελάσεις μεταναστών.

Βέβαιος για μία «απίστευτη νίκη» στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, αποδεχόμενος και τυπικά – για τρίτη φορά – το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. Παρουσίασε το όραμά του για μία Αμερική με σφραγισμένα σύνορα, έργα υποδομών και ισχυρές βιομηχανίες που θα κρατούν τις θέσεις εργασίας στη χώρα. Ήταν ένα μήνυμα απευθυνόμενο πρωτίστως στην εργατική τάξη, «που δεν θα ξεχάσει και δεν προδώσει» ποτέ, με δριμεία κριτική στην οικονομική πολιτική του νυν προέδρου, «επίθεση» στο σχέδιο της πράσινης μετάβασης, αλλά και αντιμεταναστευτικές κορώνες.

«Με πίστη και αφοσίωση, αποδέχομαι υπερήφανα το χρίσμα σας», είπε από το βήμα του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων, όπου έδωσε την μεγαλύτερης διάρκειας ομιλία υποψηφίου προέδρου στη σύγχρονη ιστορία της χώρας. Υποσχέθηκε να χαρίσει στους Αμερικανούς «τα τέσσερα ομορφότερα χρόνια στην ιστορία» των ΗΠΑ, όταν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Αναφερόμενος στην απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, επανέλαβε ότι «δεν θα έπρεπε να ήμουν εδώ… είχα τον Θεό στο πλευρό μου», ενώ εμφανίστηκε εκ νέου ενωτικός. «Θα είμαι πρόεδρος ολόκληρης και όχι της μισής Αμερικής», τόνισε.

«Πριν από λίγες ημέρες το ταξίδι μου μαζί σας θα είχε τελειώσει. Αλλά να που είμαι εδώ», ανέφερε. «Ζητώ την ψήφο σας. Και κάθε μέρα θα τιμώ την εμπιστοσύνη σας. Δεν θα σας απογοητεύσω ποτέ», ήταν το μήνυμά του.

Για ακόμη μία φορά απευθύνθηκε στους «ξεχασμένους» της εργατικής τάξης. Σε όσους εγκαταλείφθηκαν, λέω, ότι δεν θα σας ξεχάσω», διαβεβαίωσε και διεμήνυσε: «Τίποτα και κανείς δεν θα μας σταματήσει. Θα νικήσουμε!».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments