Πολιτική

Άδωνις σε Πολάκη: Όπως δεν έβλεπες τα εργοτάξια στο Ελληνικό,έτσι δεν βλέπεις τα εργοτάξια στα νοσοκομεία

Άδωνις σε Πολάκη: Όπως δεν έβλεπες τα εργοτάξια στο Ελληνικό,έτσι δεν βλέπεις τα εργοτάξια στα νοσοκομεία

Πηγή Φωτογραφίας: [370896] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Γιατί δεν γίνεσαι γιατρός στο ΕΣΥ; - Εμείς αυξήσαμε τις δαπάνες για την υγεία κατά το 1/3 σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ

Τα καυστικά σχόλια του Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε η επιμονή του Παύλου Πολάκη να μη  βλέπει τις προόδους και τις αλλαγές που συντελούνται στο ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στην ολομέλειας της Βουλής, για τη σύμβαση δωρεάς ανάμεσα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το ελληνικό δημόσιο για την ενίσχυση και την αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως «για την ψυχική υγεία, μέσα στο ταμείο ανάκαμψης έχουν προβλεφθεί έργα 54,50 εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτό το ποσόν δεν συμπεριλαμβάνεται ο φόρος προστιθέμενης αξίας. Όλες μαζί  οι δράσεις έχουν 53,15 εκατομμύρια ευρώ αξία χωρίς τον φόρο προστιθέμενης αξίας.

Επίσης, ο Πολάκης ισχυρίζεται ότι δεν προχωρά ο εκσυγχρονισμός των νοσοκομείων. Τον προκαλώ να πάει στα νοσοκομεία που εκτελούνται τα έργα. Χθες ήμουν στο νοσοκομείο της Σύρου και ο Πολάκης μπορεί να δει τις φωτογραφίες στα social media, όπου είμαστε με τα κράνη στο εργοτάξιο. Η κτιριακή ανακαίνιση των νοσοκομείων ανέρχεται στα 315 εκ. ευρώ. Οι κτιριακές ανακαινίσεις των κέντρων υγείας φτάνουν στα 250 εκ. ευρώ».

Στο σημείο αυτό, ο υπουργός Υγείας τόνισε: «Ο Πολάκης κάποτε δεν έβλεπε και τους γερανούς στο Ελληνικό. Τώρα πας από την  παραλιακή και τους βλέπεις. Όπως ο Πολάκης  δεν έβλεπε τα εργοτάξια στο Ελληνικό, έτσι δεν βλέπει τα εργοτάξια στα νοσοκομεία. Έχει κάποιο πρόβλημα στην όραση. Μπορεί να πάει σε κάποιον οφθαλμίατρο.

Εκκρεμεί και θα βγει την άλλη εβδομάδα για το πρόγραμμα 63 εκατομμυρίων ευρώ, που είναι ο εξοπλισμός των νοσοκομείων. Και 38 εκατομμύρια ευρώ, που είναι ο εξοπλισμός των κέντρων υγείας.

Ως προς τα απογευματινά χειρουργεία, είχα κάνει την εκτίμηση ότι θα έχουμε την έγκριση από την Ε.Ε. μετά το Πάσχα. Μάλλον οι ευρωεκλογές έπαιξαν κάποιο ρόλο. Τον Σεπτέμβριο θα έχουμε την έγκριση για να ξεκινήσουν τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία.

Η κυβέρνηση που κάλυψε τους ανασφάλιστους είμαστε εμείς, εγώ προσωπικά. Από εκεί και πέρα, κακώς είπα «ουστ» στην επιτροπή. Βέβαια, άνθρωπος είμαι και άκουγα να με βρίζουν επί δεκαπέντε λεπτά. Ποιος  ήταν ο ισχυρισμός του Πολάκη; Ότι πράγματι είχα βγάλει την υπουργική απόφαση, αλλά αυτή δεν είχε νομική ισχύ λόγω ελλιπούς νομοθετικής εξουσιοδότησης. Το επιχείρημα είναι φαιδρό. Αν κάποια υπουργική απόφαση όσον αφορά το έλλειμα νομοθετικής εξουσιοδότησης, το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι, αν κάποιος την προσβάλλει, να πέσει σε ένα δικαστήριο. Κανένας δεν την  προσέβαλε,  είτε ήταν είτε δεν ήταν επαρκής η νομοθετική εξουσιοδότηση».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο υπουργός Υγείας επισήμανε: «Ο Πολάκης λέει διάφορα. Όμως λέει και ορισμένα, που έχουν αξία. Ότι δηλαδή υπάρχει διαφορά στις  αμοιβές των γιατρών μεταξύ βορρά και νότου και μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Τώρα γιατί δεν έρχεστε στο ΕΣΥ; Μπορείτε ως ιδιώτης ιατρός να εργαστείτε και  στο ΕΣΥ. Αφού είστε τέτοιος αμύντορας του ΕΣΥ, τώρα που ανοίξαμε τον δρόμο, γιατί δεν θέλετε να γίνετε και γιατρός του ΕΣΥ; Αφήστε λοιπόν τις δικαιολογίες!

Η κυβέρνησή μας έχει αυξήσει  τις  δαπάνες για  την υγεία σε σχέση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατά πολλά δισεκατομμύρια. Εμείς αυξήσαμε τις αμοιβές των γιατρών του ΕΣΥ. Εμείς αυξήσαμε τις αμοιβές των εφημεριών. Εμείς αυξήσαμε την φαρμακευτική δαπάνη. Είναι σχεδόν κωμωδία ο ίδιος ο υπουργός επί θητείας του οποίου το ΕΣΥ ξόδευε κατά το1/3 λιγότερα λεφτά να κατηγορεί εμάς, γιατί δεν βάλαμε περισσότερα από τα πολύ περισσότερα που έβαλαν εκείνοι!», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments