Πολιτική

Φρέντι Μπελέρης: Δεν θα κάνω χρήση της ασυλίας μου, επιστρέφω στη φυλακή

Φρέντι Μπελέρης: Δεν θα κάνω χρήση της ασυλίας μου, επιστρέφω στη φυλακή

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Φρέντι Μπελέρης: Δεν θα κάνω χρήση της ασυλίας μου, επιστρέφω στη φυλακή

Ο Φρέντι Μπελέρης είπε ότι δεν θα κάνει χρήση της ασυλίας του, ακόμα κι αν χρειαστεί να εκτίσει όλη την ποινή του μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο - "Θέλω να πηγαίνω στο σπίτι μου ανά πάσα ώρα και στιγμή"

«Δεν θα κάνω χρήση της ασυλίας μου, επιστρέφω στη φυλακή», δήλωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντι Μπελέρης στην πρώτη ραδιοφωνική του συνέντευξη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως ευρωβουλευτής στο Στρασβούργο.

Μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φρέντι Μπελέρης αποκάλυψε ότι δεν θα κάνει χρήση της ασυλίας του γιατί «θέλει να πηγαίνει στο σπίτι του ανά πάσα ώρα και στιγμή», ακόμα κι αν χρειαστεί να εκτίσει όλη την ποινή του μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Φρέντι Μπελέρης: Αύριο το μεσημέρι θα πρέπει να επιστρέψω στις φυλακές

«Είμαι καλά, είμαι χαρούμενος, ανέλαβα τα καθήκοντά μου επιτέλους, όπως δεν μπόρεσα να κάνω ως δήμαρχος Χειμάρρας. Ο κύριος Ράμα δεν κάνει σεβαστή την ψήφο των δικών του πολιτών, αλλά δεν τολμάει να μη σεβαστεί την ψήφο των Ευρωπαίων», είπε αρχικά ο κ. Μπελέρης και συνέχισε αναφερόμενος στην υποδοχή που του επεφύλαξαν στο Στρασβούργο: «Η υποδοχή από τους συναδέλφους ήταν συγκινητική, οι ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων της Ελλάδας ήταν θερμοί, εγκάρδιοι και προσπάθησαν να με κατατοπίσουν, αλλά και οι ξένοι ρωτούσαν να μάθουν για την ιστορία μου».

Όσο για τους στόχους του, ως ευρωβουλευτή, σημείωσε: «Μέσα από το Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες να φανεί τι γίνεται σε μία χώρα που θέλει να γίνει μέλος της ΕΕ, αλλά και με όποιες δυνάμεις έχω να υπερασπιστώ την πολιτική τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και η χώρα μας να πάει μπροστά γενικότερα». Για το εάν αύριο θα επιστρέψει στις φυλακές, μετά την πενθήμερη άδεια, ο Φρέντι Μπελέρης είπε: «Αύριο το μεσημέρι θα πρέπει να επιστρέψω στις φυλακές. Οξύμωρο είναι μια χώρα που είναι στον προθάλαμο της ΕΕ οι πολίτες της να είναι πρώτοι σε αιτούντες άσυλο σε χώρες της ΕΕ. Υπάρχουν συνθήκες που υποχρεώνουν τον Ράμα να σεβαστεί την ασυλία του ευρωβουλευτή και θα έπρεπε να με αφήσει ελεύθερο. Έχω κάνει αίτημα αποφυλάκισης γιατί έχω εκτίσει το 2/3 της ποινής, εκκρεμεί κι ελπίζω πολύ σύντομα να εξεταστεί για να μπορέσω να βγω, διαφορετικά θα βγω στα μέσα Οκτωβρίου. Ασφαλώς και έχω ασυλία εάν δεν επέστρεφα, θα μπορούσε να ζητήσει κάποιος ευρωβουλευτής άλλης χώρας την άρση της ασυλίας μου, αλλά εμένα είναι το σπίτι μου εκεί και θέλω να πηγαίνω όποτε μπορώ, ακόμα και με το κόστος να πάω λίγους μήνες φυλακή ακόμα. Δεν θα κάνω χρήση της ασυλίας μου».

Τι είπε για τις εκλογές στη Χειμάρρα στις 4 Αυγούστου

Για τις εκλογές στη Χειμάρρα στις 4 Αυγούστου, αλλά και για την επανεκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο κ. Μπελέρης σημείωσε: «Εγώ δεν μπορώ να είμαι υποψήφιος, το απαγορεύει η απόφαση του δικαστηρίου. Είναι άξιος άνθρωπος ο Πέτρος ο Γκικουρίας, θα είναι ο επόμενος δήμαρχος και πιστεύω ότι θα μπορέσει να υπερασπιστεί τα δικαιώματά μας εξίσου και καλύτερα από μένα. Ήταν έξυπνη στρατηγική της Φον ντερ Λάιεν με τον Βέμπερ για να μην υπάρχουν διαρροές. Για εμάς ως Ελλάδα είναι ευχάριστο γεγονός η επανεκλογή της κι ελπίζω να το αναγνωρίσει και να βάλει πλάτη στα συμφέροντά μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments