Πολιτική

Η αποχώρηση Δραγασάκη πυροδοτεί νέα ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ

Η αποχώρηση Δραγασάκη πυροδοτεί νέα ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [351862] 7ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ / ΤΕΤΑΡΤΗ ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI) // ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ, Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ

Αφορμή το ύφος, το περιεχόμενο και τα υπονοούμενα της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ για την αποχώρηση του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Τσίπρα.

Στην χορογραφία της πολιτικής, όταν ένα νηφάλιο ιστορικό στέλεχος αποχωρεί κατά μόνας από το κόμμα του, οι κανόνες επιβάλλουν η ηγεσία να κρατά νηφάλια στάση, όποιο κι αν είναι το σκεπτικό πίσω από την απόφασή του. Στο κόμμα Κασσελάκη, όμως, φαίνεται να αντιμετωπίζουν αυτούς τους άτυπους κανόνες ως περιττές ευγένειες. Τουναντίον, η ηγεσία της Κουμουνδούρου εξαπέλυσε χθες πρωτοφανή επίθεση με σοβαρές αιχμές κατά του άλλοτε «Νέστορα» του ΣΥΡΙΖΑ, που υπηρέτησε σε κορυφαίες κυβερνητικές θέσεις δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα.

“Οι φόβοι που είχα τότε για εκφυλιστικές εξελίξεις έχουν, δυστυχώς, επιβεβαιωθεί πλήρως,” ανέφερε ο Γιάννης Δραγασάκης στην ανακοίνωσή του, αναφερόμενος στην παραίτησή του από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Δεκέμβριο. Εξέφρασε τη δυσκολία της παραμονής σε ένα κόμμα όπου η έννοια της δημοκρατίας και της Αριστεράς, καθώς και η ιστορία του κόμματος, υπονομεύονται και η μόνη αποδεκτή αρχή είναι η συχνά αδιευκρίνιστη και ευμετάβλητη βούληση του αρχηγού.

Κριτικάροντας την ηγεσία του κόμματος, ο Δραγασάκης ανέφερε πως “συντελείται μια διαδικασία φθοράς, και όχι δημιουργίας, με πρώτο θύμα την ιστορία του, το έργο του, την ηθικό-πολιτική ακεραιότητά” του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, υπογράμμισε πως “η συζήτηση που άνοιξε, με πρωτοβουλία της ηγεσίας, για ‘μαύρα ταμεία’ αποτελεί τεράστια προσβολή για τα χιλιάδες μέλη του κόμματος” και αποτέλεσε “ένα μεγάλο δώρο στη Δεξιά και όλους όσους υποστηρίζουν ότι ‘όλοι είναι το ίδιο'”.

Kαταλόγισε στον Στέφανο Κασσελάκη ότι «παρέλαβε ένα αριστερό κόμμα με προβλήματα και “παραδίδει” πολύ περισσότερα προβλήματα χωρίς αριστερό κόμμα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει σε διαδικασία από-αριστεροποίησης». Εκτίμησε, δε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται «σε μια κρίση διαρκείας» και κάλεσε τους πολίτες «να αγωνιστούμε για να υπάρξει ένα νέο μαζικό, λαϊκό κόμμα της Αριστεράς, από τη ριζοσπαστική αριστερά ως την αριστερή σοσιαλδημοκρατία», αλλά και για «μια προοδευτική εναλλακτική στο πρόβλημα της διακυβέρνησης της χώρας».

Η Κουμουνδούρου απάντησε στις κριτικές για την “από-αριστεροποίηση” του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, δηλώνοντας ότι το κόμμα παραμένει πιστό στις αρχές της αριστεράς και αντιμετωπίζει τα συμφέροντα και υπερασπίζεται τους αδύνατους. Επίσης, επανέφερε τις κατηγορίες του Κασσελάκη για την Attica Bank και κατηγόρησε τον Δραγασάκη για δηλώσεις κενές ουσιαστικού περιεχομένου.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον ήταν επίσης το υστερόγραφο της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης μόνος του έθεσε ξανά το ζήτημα της αμφισβήτησης της προεδρίας του. Αναφέρθηκε ότι ο κ. Δραγασάκης δεν έθεσε θέμα ηγεσίας όπως είχε προϊδεάσει πριν μήνες.

Για να μην παρερμηνευτούν τα λεγόμενα του Γιάννη Δραγασάκη, η Κουμουνδούρου και ο Παύλος Πολάκης έκαναν ανάρτηση αμέσως μετά. Αναδημοσίευσαν την ανακοίνωση τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μοιράστηκαν φωτογραφία από δημοσίευμα για την αποχώρηση Δραγασάκη και σχολίασαν ειρωνικά: “Μαύρη μέρα για την Τράπεζα της Ελλάδας σήμερα”.

Οι αιχμές της ηγεσίας Κασσελάκη κατά του Γιάννη Δραγασάκη προκάλεσαν τη δημόσια τοποθέτηση τριών εκ των κορυφαίων της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης και Γιώργος Βασιλειάδης επισήμαναν μεν την πολιτική τους διαφωνία με την αποχώρηση του πρώην κορυφαίου στελέχους, ωστόσο άφησαν αιχμές για την αντιμετώπιση του θέματος από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν με βρίσκει σύμφωνη. Κανείς όμως δεν μπορεί να ξεχνά τη μακρόχρονη, ηθική και συνεπή διαδρομή του στην Αριστερά και την τεράστια συνεισφορά του στην κυβερνητική μας πορεία» ανέφερε η αντιπρόεδρος της Βουλής. Όλγα Γεροβασίλη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments