Πολιτική

Μητσοτάκης: Ανεκτίμητη η ηγεσία της φον ντερ Λάιεν

Μητσοτάκης: Ανεκτίμητη η ηγεσία της φον ντερ Λάιεν

Πηγή Φωτογραφίας: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για την οικοδόμηση μιας ισχυρότερης, πιο ανταγωνιστικής και στρατηγικά αυτόνομης Ευρώπης».

Τα θερμά του συγχαρητήρια έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, μέσω ανάρτησης του στο X, για την επανεκλογή της ως πρόεδρος της Κομισιόν.

Ειδικότερα, στη σχετική ανάρτησή του επισημαίνει ότι «η εμπειρία και η ηγεσία της είναι ανεκτίμητες σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί και να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη, πιο ανταγωνιστική και στρατηγικά αυτόνομη Ευρώπη», καταλήγει.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε, επίσης, και στο Κυπριακό ζήτημα, κατά την προσέλευσή του στις εργασίες της 4ης Συνόδου της Ευρωπαικής Πολιτικής Κοινότητας, τονίζοντας πως “σε δύο ημέρες από σήμερα, έχουμε την 50η επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Πρόκειται για την τελευταία κατεχόμενη και διαιρεμένη ευρωπαϊκή περιοχή».

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα ότι το Κυπριακό θα επιλυθεί και ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, πάντα στο πνεύμα των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη, ακόμη, τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ για την εκλογή του και στάθηκε στην ανάγκη επαναπροσέγγισης Ηνωμένου Βασιλείου – Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments