Πολιτική

Παπαστεργίου για παγκόσμιο ψηφιακό black out: Γιατί δεν επηρεάστηκε πολύ η Ελλάδα

Παπαστεργίου για παγκόσμιο ψηφιακό black out: Γιατί δεν επηρεάστηκε πολύ η Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//Παπαστεργίου για παγκόσμιο ψηφιακό black out: Γιατί δεν επηρεάστηκε πολύ η Ελλάδα

"Στην Ελλάδα είναι πολύ μεμονωμένα τα προβλήματα", σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου

Για το ψηφιακό black out που συνέβη παγκοσμίως μίλησε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, επισημαίνοντας πως «στην Ελλάδα είναι πολύ μεμονωμένα τα προβλήματα».

Ο κ. Παπαστεργίου έκανε λόγο για πρόβλημα σε ενημέρωση ασφαλείας που έριξε το σύστημα σε «ατέλειωτη λούπα».

Όπως διευκρίνισε, στη χώρα μας η αναβάθμιση του επίμαχου λογισμικού θα γινόταν αργότερα και γι’ αυτό δεν επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό τα συστήματα.

Σε ό,τι αφορά τους απλούς χρήστες των Windows, ο υπουργός διευκρίνισε ότι δεν θα επηρεαστούν, καθώς το εν λόγω λογισμικό ασφάλειας χρησιμοποιείται από μεγάλες επιχειρήσεις.

Από πλευράς του, ο ειδικός στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο Νταν Καρντ, επισήμανε στον Guardian ότι οι πολίτες «πρέπει να παραμείνουν ήρεμοι», ενώ οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν την παγκόσμια τεχνική βλάβη που «έριξε» τα συστήματα και προκαλεί σωρεία προβλημάτων.

«Μοιάζει με σφάλμα σε μια τακτική ενημέρωση ασφαλείας, αντί για οποιαδήποτε μορφή υπερεπίθεσης στον κυβερνοχώρο», σημείωσε.

«Οι εταιρείες θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι οι ομάδες πληροφορικής τους υποστηρίζονται καλά, καθώς θα μπορούσε να είναι ένα δύσκολο και πολύ αγχωτικό Σαββατοκύριακο για αυτές καθώς βοηθούν τους πελάτες τους», υπογράμμισε.

Η σωρεία προβλημάτων στο δίκτυο πληροφορικής φαίνεται ότι συνδέεται με την εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο Crowdstrike σε διακομιστές της Microsoft.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments