Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκε η προθεσμία κατάθεσης υπογραφών υποστήριξης υποψηφίων-Τι αποφάσισε η ΕΔΕΚΑΠ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκε η προθεσμία κατάθεσης υπογραφών υποστήριξης υποψηφίων-Τι αποφάσισε η ΕΔΕΚΑΠ

Πηγή Φωτογραφίας: larissanet.gr//ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκε η προθεσμία κατάθεσης υπογραφών υποστήριξης υποψηφίων-Τι αποφάσισε η ΕΔΕΚΑΠ

Συνεδρίασε για πρώτη φορά η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών στις 6 και 13 Οκτωβρίου.

Στη συνεδρίαση έγινε μια πρώτη καταγραφή των δεδομένων στην κούρσα για την ηγεσία του κόμματος. Η πρώτη απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και αφορά στη συλλογή υπογραφών.

Σύμφωνα με την ΕΔΕΚΑΠ, οι 8 υποψήφιοι που έχουν εκδηλώσει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον θα πρέπει να καταθέσουν το αργότερο μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 2024 τις απαραίτητες υπογραφές υποστήριξης, για να θεωρείται έγκυρη η υποψηφιότητά τους. Αυτό σημαίνει ότι από εκείνη τη στιγμή «κλείνουν» οι υποψηφιότητες και θα μετρά αντίστροφα ο χρόνος -σε λιγότερο από έναν μήνα- για τις εσωκομματικές εκλογές.

Σύμφωνα με το άρθρο 28 του Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ: «Στη διαδικασία εκλογής προέδρου, για την ανάδειξη υποψηφιοτήτων απαιτούνται υπογραφές από το 15% των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ή 5.000 υπογραφές του συνόλου των μελών (κάθε μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ή κάθε απλό μέλος υπογράφει για έναν μόνο υποψήφιο)».

Σημειώνεται ότι η ΕΔΕΚΑΠ κατά τη διεξαγωγή των εκλογών διευρύνεται με τους εκπροσώπους των υποψήφιων προέδρων.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα επιτελεία τους, τις 5.000 υπογραφές έχουν συγκεντρώσει ο Χάρης Δούκας και ο Παύλος Γερουλάνος ενώ δυναμικά προχωρούν και οι Ν. Ανδρουλάκης, Μιχάλης Κατρίνης, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιλένα Αποστολάκη, Νάντια Γιαννακοπούλου, ενώ υποψηφιότητα έχει καταθέσει και ο Γ. Κανελλάκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments