Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Κλιμακώνεται η ένταση ενόψει εσωκομματικής κάλπης

ΠΑΣΟΚ: Κλιμακώνεται η ένταση ενόψει εσωκομματικής κάλπης

Πηγή Φωτογραφίας: [369795] ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ECONOMIST (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Η κ. Διαμαντοπούλου ζήτησε να υπάρχουν δικαστικοί αντιπρόσωποι στα εκλογικά τμήματα, καθώς θεωρεί κάτι τέτοιο αυτονόητο όταν «το κόμμα το διαχειρίζεται ο συγκεκριμένος πρόεδρος».

Σε μια πρώτη «χαρτογράφηση» του εσωκομματικού τοπίου προχωρούν οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καθώς με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Αννας Διαμαντοπούλου φαίνεται ότι κλείνει ο κύκλος των διεκδικητών και μπορούν με ασφάλεια να εξαχθούν ορισμένα πρώτα συμπεράσματα. Είναι βασικό το ερώτημα πόσο μπορεί να ανατρέψει τις ισορροπίες η είσοδος της κ. Διαμαντοπούλου, η οποία έγινε δεκτή από κάποιους με πολιτικό πολιτισμό, από άλλους με ανοιχτά εχθρικές διαθέσεις, ενώ δεν λείπουν και ορισμένοι που από καθαρό υπολογισμό θεωρούν ότι πρόκειται για μια υποψηφιότητα που εξυπηρετεί τη στρατηγική τους και θα βοηθήσει στην ανάδειξη των δικών τους χαρακτηριστικών.

Η κ. Διαμαντοπούλου προκάλεσε αντιδράσεις με την πρότασή της για την παρουσία δικαστικών αντιπροσώπων στα εκλογικά τμήματα, καθώς θεωρεί ότι αυτό είναι αυτονόητο όταν το κόμμα διαχειρίζεται ο συγκεκριμένος πρόεδρος. Οι συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη αντέδρασαν, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν είχε προηγηθεί σε καμία προηγούμενη εσωκομματική εκλογική διαδικασία. Αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στην Επιτροπή Δεοντολογίας και αποτελεί ένα κεντρικό ζήτημα της διαδικασίας.

Η πρώτη σύγκρουση μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και της Άννας Διαμαντοπούλου περιλάμβανε και το θέμα της δέσμευσης των υποψηφίων να παραμείνουν στο ΠΑΣΟΚ και να είναι υποψήφιοι βουλευτές στις επόμενες εθνικές εκλογές. Η κ. Διαμαντοπούλου αντέδρασε λέγοντας ότι οι όροι θα πρέπει να ορίζονται από την Επιτροπή Δεοντολογίας και όχι από τον κ. Ανδρουλάκη.

Σκληρή επίθεση εναντίον της εξαπέλυσε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και επικεφαλής της Ανανεωτικής Αριστεράς, Θόδωρος Μαργαρίτης, ο οποίος μίλησε για «πρόβλημα στον πυρήνα των αντιλήψεων της υποψήφιας» και για «περσινά ξινά σταφύλια».

Η Επιτροπή Δεοντολογίας, που αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα, θα αποφασίσει για το βασικό πλαίσιο της διαδικασίας, το χρονοδιάγραμμα για τις υποψηφιότητες, για την κατάθεση υπογραφών από τους υποψηφίους και τον «οδικό χάρτη» προς τις κάλπες. Και αναμφίβολα αναμένεται να συζητηθεί και η παράμετρος που έβαλε η κ. Διαμαντοπούλου για παρουσία δικαστικών αντιπροσώπων.

Ένα άλλο θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι δεν θα υποβάλει αντίρρηση και θα ζητήσει την αντιμετώπιση του θέματος. Σήμερα θα διαπιστωθεί αν κάποιος άλλος υποψήφιος θα εκφράσει αντιρρήσεις για την υποψηφιότητα του δημάρχου Αθηναίων.

Οι υποψήφιοι βρίσκονται σε συνεχή κίνηση, οργανώνοντας περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε τη Λάρισα και τον Βόλο. Ο Χάρης Δούκας συνεχίζει τις περιοδείες του σε Λαμία, Τρίπολη και Κορινθία, ενώ παράλληλα επισκέπτεται την Αττική.

Ο Μιχάλης Κατρίνης θα επισκεφθεί Θεσσαλονίκη, Κόρινθο, Λάρισα. Η Μιλένα Αποστολάκη ολοκληρώνει έναν κύκλο επισκέψεων και συναντήσεων στην Αττική και θα ακολουθήσει το Ρέθυμνο. Η Νάντια Γιαννακοπούλου βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments