Πολιτική

Πιερρακάκης: Αναγκαίο να αναδειχθεί η Ελλάδα σε περιφερειακό κέντρο γνώσης

Πιερρακάκης: Αναγκαίο να αναδειχθεί η Ελλάδα σε περιφερειακό κέντρο γνώσης

Πηγή Φωτογραφίας: [370700] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)

Όπως πρόσθεσε, «μέσα από τη σταθερή και ειλικρινή συνεργασία που έχουμε οικοδομήσει με τις πρυτανικές Αρχές, θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για να αναδειχθεί η Ελλάδα σε περιφερειακό κέντρο γνώσης, έρευνας και καινοτομίας, με ισχυρά και εξωστρεφή δημόσια Πανεπιστήμια»

Στην 106η Σύνοδο Πρυτάνεων βρέθηκε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, την Παρασκευή (19/07), και με ανάρτησή του στο X, δήλωσε ότι «η Σύνοδος των Πρυτάνεων αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία να εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο τον διαρκή διάλογο μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και δημοσίων Πανεπιστημίων πάνω σε θέματα ανώτατης εκπαίδευσης».

Όπως πρόσθεσε, «μέσα από τη σταθερή και ειλικρινή συνεργασία που έχουμε οικοδομήσει με τις πρυτανικές Αρχές, θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για να αναδειχθεί η Ελλάδα σε περιφερειακό κέντρο γνώσης, έρευνας και καινοτομίας, με ισχυρά και εξωστρεφή δημόσια Πανεπιστήμια».

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πάτρα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης μετέβη την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, όπου συναντήθηκε με τον περιφερειακό διευθυντή, Κ. Γιαννόπουλο, τον αναπληρωτή περιφερειακό διευθυντή Ν. Δελέγκο και άλλα στελέχη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε συζήτηση για την αναβάθμιση της σχολικής καθημερινότητας.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, «έχουμε πάρα πολύ μεγάλες αλλαγές που δρομολογούμε για τα σχολεία μας από τον Σεπτέμβριο» και πρόσθεσε: «Έχουμε ήδη μιλήσει για το ψηφιακό φροντιστήριο, για τους 10.000 διορισμούς που θα έλθουν και για αλλαγές σε συγκεκριμένα μαθήματα που θα ξεκινήσουν από την επόμενη σχολική χρονιά».

Επίσης, ο υπουργός Παιδείας συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, όπου συζήτησαν για τη συνεργασία υπουργείου και περιφέρειας, με σκοπό τη διαρκή βελτίωση της σχολικής καθημερινότητας και τη διασύνδεση των ΑΕΙ με τις τοπικές κοινωνίες.

Ακόμη, όπως ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης στην ανάρτησή του, «στο πλαίσιο της 106ης Συνόδου των Πρυτάνεων στην Πάτρα είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε φορείς και οργανισμούς που παράγουν σημαντικό έργο στην εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία».

Στο ΙΤΥΕ «Διόφαντος», όπως έγραψε, «είχαμε μια πολύ παραγωγική συζήτηση με τον πρόεδρο, Δημήτρη Σερπάνο και με στελέχη του Ινστιτούτου για τις επόμενες ψηφιακές δράσεις του υπουργείου Παιδείας, αλλά και για την πορεία υλοποίησης του πολλαπλού βιβλίου».

«Στο Patras Science Rark», συνέχισε, «περιηγηθήκαμε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Βασίλη Λουκόπουλο, στις εγκαταστάσεις του πάρκου, το οποίο φιλοξενεί πάνω από 40 startup εταιρείες και 8 κόμβους επιχειρηματικότητας σε τομείς όπως η νανοτεχνολογία, οι έξυπνες πόλεις και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments