Ελλάδα

Κορινθία: 37 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή στον εμπρηστή για την φωτιά στη Στιμάγκα

Κορινθία: 37 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή στον εμπρηστή για την φωτιά στη Στιμάγκα

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓ.ΒΛΑΣΙΟΣ ΣΤΟ ΣΟΦΙΚΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/ EUROKINISSI)

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 73χρονο ο οποίος έχει ομολογήσει τις πράξεις του.

Σε 37 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο εμπρηστής της φωτιάς στη Στιμάγκα Κορινθίας. Ο άντρας κατηγορήθηκε για πρόκληση πυρκαγιών από πρόθεση στις 18/7 και στις 11/7 του 2024, στην περιοχή Στιμάγκα στην Κορινθία. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 73χρονο ο οποίος έχει ομολογήσει τις πράξεις του.

Οι δύο φωτιές στη Στιμάγκα Κορινθίας έκαναν στάχτη μεγάλες εκτάσεις αγροτοδασικές εκτάσεις. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες και με την άμεση κινητοποίησή τους πρόλαβαν τα χειρότερα, ωστόσο λόγω και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν η καταστροφή ήταν μεγάλη.

Η σύλληψη, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους του Κ.Α.Ε.Ε. Πελοποννήσου και της Π.Υ. Κιάτου.

O συλληφθείς καταδικάστηκε σε 37 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή για την φωτιά στις 18/7., ενώ την ερχόμενη Τριτη αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή για την μεγάλη πυρκαγιά που προκλήθηκε στις 11/7, για την οποία επίσης έχει ομολογήσει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments