Γεωπολιτικά

Ερντογάν: “Ναι” στη διαπραγμάτευση για την Κύπρο- “Είπα στον Μητσοτάκη να μη μας χλευάζουν οι Έλληνες

Ερντογάν: “Ναι” στη διαπραγμάτευση για την Κύπρο- “Είπα στον Μητσοτάκη να μη μας χλευάζουν οι Έλληνες

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Ερντογάν: "Ναι" στη διαπραγμάτευση για την Κύπρο- "Είπα στον Μητσοτάκη να μη μας χλευάζουν οι Έλληνες

Και παραλήρημα Τατάρ με αναφορές σε Μητσοτάκη, Δένδια και επίκληση στον Ανδρέα Παπανδρέου

Τα περί «ειρηνευτικής επιχείρησης» στην Κύπρο επανέλαβε στην ομιλία του για την 50η επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Μεγαλόνησο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην κατεχόμενη Λευκωσία, το πρωί του Σαββάτου (20.7.24). Σε ένα ρεσιτάλ εθνικισμού μίλησε στους Τούρκους του Νησιού στα Κατεχόμενα και δήλωσε «υπερήφανος» για την… Ειρηνευτική Επιχείρηση που έγινε πριν από 50 χρόνια.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που παρίσταται στην κατεχόμενη Λευκωσία για τις φιέστες του ψευδοκράτους για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή επανήλθε στη συνήθη προκλητική ρητορική του για το Κυπριακό.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για διαπραγμάτευση και για ειρηνική λύση, απορρίπτοντας όμως τη λύση της ομοσπονδίας.

Η Τουρκία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί, να συζητήσει, να επιτύχει μόνιμη ειρήνη και λύση στην Κύπρο, είπε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι «το να αγνοούμε τις πραγματικότητες στο νησί δεν οδηγεί πουθενά». «Πιστεύουμε ότι η ομοσπονδιακή λύση δεν είναι δυνατή για την Κύπρο», τόνισε.

Ο Ερντογάν επιτέθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία, λέγοντας πως «στο νότιο τμήμα του νησιού υπάρχει μια κατεστραμμένη διοίκηση», ενώ εκτόξευσε αιχμές κατά του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. «Πρόσφατα, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας έκανε παράλογες δηλώσεις. Συναντήθηκα με τον κ. Μητσοτάκη και του είπα: “Μην μας χλευάζετε”, “δε νομίζω” μου απάντησε. Γίνονται εξαιρετικά ανεύθυνα βήματα. Δεν μπορείς να πλυθείς δύο φορές με το ίδιο νερό», ισχυρίστηκε.

«Βιώνουμε τη δικαιωματική υπερηφάνεια που φτάνουμε στην 50η επέτειο της Ειρηνευτικής Επιχείρησης της 20ης Ιουλίου, την οποία οι ηρωικές Ένοπλες Δυνάμεις μας πραγματοποίησαν ώμο με ώμο με τον τουρκοκυπριακό λαό. Το τουρκικό έθνος έδειξε για άλλη μια φορά σε ολόκληρο τον κόσμο την ακλόνητη δέσμευσή του ανεξαρτησία και μέλλον με αυτή την επιχείρηση, ο τουρκοκυπριακός λαός συνεχίζει τον αγώνα του για ανεξαρτησία, τον οποίο έχει στέφει με νίκη, με αποφασιστικότητα, με την υποστήριξη της Πατρίδας Δημοκρατίας της Τουρκίας και ατενίζει το μέλλον με ελπίδα και αυτοπεποίθηση Πιστεύω ολόψυχα ότι η ελευθερία που αποκτήθηκε ως αποτέλεσμα σκληρών αγώνων, με τίμημα τη ζωή των μαρτύρων μας, θα συνεχιστεί για πάντα Ευχαριστώ τους βετεράνους μας να αναπαυθεί εν ειρήνη», ανέφερε ο Ερντογάν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments