Γεωπολιτικά

O Τραμπ επικοινώνησε με τον Ζελένσκι και υποσχέθηκε ότι θα τερματίσει τον πόλεμο

O Τραμπ επικοινώνησε με τον Ζελένσκι και υποσχέθηκε ότι θα τερματίσει τον πόλεμο

Πηγή Φωτογραφίας: FILE PHOTO: Republican presidential candidate and former U.S. President Donald Trump attends a press conference, the day after a guilty verdict in his criminal trial over charges that he falsified business records to conceal money paid to silence porn star Stormy Daniels in 2016, at Trump Tower in New York City, U.S., May 31, 2024. REUTERS/Brendan McDermid/File Photo

«Ως ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, θα φέρω την ειρήνη στον κόσμο και θα βάλω τέλος στον πόλεμο που στοίχισε τόσες ζωές», δήλωσε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχοντας πλέον σαφές πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν – μετά και την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του – συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του μοιράζοντας υποσχέσεις. Αυτή τη φορά το ενδιαφέρον του στράφηκε στην Ουκρανία και στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, έκανε γνωστό πως επικοινώνησε τηλεφωνικά την Παρασκευή (19.7.2024) με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του υποσχέθηκε πως εφόσον κερδίσει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου θα βάλει «τέλος στον πόλεμο» μεταξύ Ουκρανία και Ρωσίας.

«Ως ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, θα φέρω την ειρήνη στον κόσμο και θα βάλω τέλος στον πόλεμο που στοίχισε τόσες ζωές», δήλωσε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, επαναλαμβάνοντας μια προεκλογική υπόσχεση για την οποία δεν έχει υπεισέλθει ποτέ σε λεπτομέρειες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας καταδίκασε την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, το προηγούμενο Σάββατο στην Πενσιλβάνια, και τον συνεχάρη για την αποδοχή του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments