Διεθνή

Το κρισιμότερο Σαββατοκύριακο για το μέλλον του Μπάιντεν

Το κρισιμότερο Σαββατοκύριακο για το μέλλον του Μπάιντεν

Πηγή Φωτογραφίας: Axios

31 βουλευτές και 4 γερουσιαστές ζητούν να αποσυρθεί.

Πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες τα μέλη των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο που ζητούν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα.

Μέχρι στιγμής, 31 βουλευτές και τέσσερις γερουσιαστές έχουν καλέσει δημοσίως τον 81χρονο πρόεδρο Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του, επιτρέποντας έτσι σε έναν άλλον Δημοκρατικό να νικήσει τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Πρόκειται για τους βουλευτές Λόιντ Ντόγκετ (Τέξας), Ραούλ Γκριχάλβα (Αριζόνα), Σεθ Μούλτον (Μασαχουσέτη), Μάικ Κουίγκλι (Ιλινόι), Άντζι Κρεγκ (Μινεσότα), Άνταμ Σμιθ (Ουάσινγκτον), Μίκι Σέριλ (Νιου Τζέρσεϊ), Πατ Ράιαν (Νέα Υόρκη), Ερλ Μπλουμενάουερ (Όρεγκον), Χίλαρι Σόλτεν (Μίσιγκαν), Μπραντ Σνάιντερ (Ιλινόι), Εντ Κέις (Χαβάη), Γκρεγκ Στάντον (Αριζόνα), Τζιμ Χάιμς (Κονέκτικατ), Σκοτ Πίτερς (Καλιφόρνια), Έρικ Σόρενσεν (Ιλινόι), Μπρίτανι Πέτερσεν (Κολοράντο), Μάικ Λέβιν (Καλιφόρνια), Άνταμ Σιφ (Καλιφόρνια), Τζιμ Κόστα (Καλιφόρνια), Σον Κάστεν (Ιλινόι), Τζάρεντ Χάφμαν (Καλιφόρνια), Μάρκ Βίζι (Τέξας), Τσούι Γκαρσία (Ιλινόι), Μαρκ Ποκάν (Ουισκόνσιν), Γκρεγκ Λάντσμαν (Οχάιο), Ζόι Λόγκφρεν (Καλιφόρνια), Μπέτι Μακόλουμ (Μινεσότα), Μόργκαν Μακγκάρβι (Κεντάκι), Κάθι Κάστορ (Φλόριντα), Γκέιμπ Βάσκες (Νέο Μεξικό) και τους γερουσιαστές Πίτερ Γουέλτς (Βερμόντ), Τζον Τέστερ (Μοντάνα), Μάρτιν Χάινριχ (Νέο Μεξικό) και Σέροντ Μπράουν (Οχάιο).

Ο Μπάιντεν, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC αισθάνεται «πληγωμένος και προδομένος» από τον τρόπο με τον οποίο πολλοί Δημοκρατικοί τον άφησαν ξεκρέμαστο, καθώς αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση της πολιτικής του καριέρας.

Ωστόσο, σε ανακοίνωση, μετά τη λήξη του Εθνικού Συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο Μπάιντεν δήλωσε πως ανυπομονεί να επιστρέψει στον προεκλογικό αγώνα, μετά την διάγνωσή του με Covid.

«Το σκοτεινό όραμα του Ντόναλντ Τραμπ για το μέλλον δεν αντιπροσωπεύει αυτό που είμαστε ως Αμερικανοί. Σήμερα, ως κόμμα και ως χώρα, μπορούμε και θα τον νικήσουμε στις κάλπες. Ανυπομονώ να επιστρέψω στην προεκλογική κούρσα την επόμενη εβδομάδα για να συνεχίσω να αποκαλύπτω την απειλή που συνιστά η ατζέντα του Σχεδίου για το 2025 του Ντόναλντ Τραμπ» λέει ο Μπάιντεν.

Την ίδια ώρα, το Axios γράφει ότι αρκετοί κορυφαίοι Δημοκρατικοί δήλωσαν κατ’ ιδίαν ότι η αυξανόμενη πίεση των ηγετών του Κογκρέσου και στενών φίλων του κόμματος θα πείσει τον πρόεδρο Μπάιντεν να αποφασίσει να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα, ίσως και αυτό το Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments