Nέα της αγοράς

Berkshire Hathaway: Πούλησε μετοχές της Bank of America αξίας 1,48 δισ. δολάρια

Berkshire Hathaway: Πούλησε μετοχές της Bank of America αξίας 1,48 δισ. δολάρια

Πηγή Φωτογραφίας: .hatchwise.com

Μετά την πώληση η Berkshire κατείχε περίπου 999 εκατομμύρια μετοχές της BofA

Η Berkshire Hathaway πούλησε περίπου 33,9 εκατομμύρια μετοχές της Bank of America έναντι περίπου 1,48 δισ. δολαρίων σε πολλαπλές συναλλαγές αυτή την εβδομάδα, όπως προκύπτει από κανονιστική κατάθεση.

Μετά την πώληση, η Berkshire κατείχε περίπου 999 εκατομμύρια μετοχές της BofA.

Η Berkshire είναι ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της τράπεζας, με έδρα τη Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα. Επενδύει επίσης σε πολλές άλλες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Wells Fargo & Coκαι της JPMorgan Chase (JPM.N)

Ο όμιλος, που ανήκει στον Warren Buffett, άρχισε να επενδύει στην Bank of America το 2011, αγοράζοντας προνομιούχες μετοχές αξίας 5 δισ. δολαρίων συν δικαιώματα προαίρεσης για την αγορά 700 εκατομμυρίων κοινών μετοχών, σε μια εποχή που πολλοί επενδυτές ανησυχούσαν για τις κεφαλαιακές ανάγκες της τράπεζας.

Τοποθέτηση στην Occidental Petroleum Πριν ένα μήνα η Berkshire Hathaway επί εννέα συνεδριάσεις αγόρασε μετοχές της Occidental Petroleum. Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταθέσεις στις ρυθμιστικές αρχές, έχει ανεβάσει το μερίδιό της στην εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου με έδρα το Χιούστον σχεδόν στο 29%.

Ο όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων με έδρα την Ομάχα της Νεμπράσκα αγόραζε μετοχές της Occidental κάθε ημέρα διαπραγμάτευσης από τις 5 Ιουνίου έως τη Δευτέρα, 17 Ιουνίου, συνολικού ύψους επιπλέον 7,3 εκατομμυρίων μετοχών με τιμές αγοράς ελαφρώς κάτω ή πάνω από τα 60 δολάρια, σύμφωνα με τις καταθέσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments