Οδηγός

ΔΥΠΑ: 10.000 ανοιχτές θέσεις για μακροχρόνια ανέργους

ΔΥΠΑ: 10.000 ανοιχτές θέσεις για μακροχρόνια ανέργους

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//ΔΥΠΑ: 10.000 ανοιχτές θέσεις για μακροχρόνια ανέργους

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αιτήσεις στη ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα απασχόλησης 10.000 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 45 ετών και άνω σε περιοχές με υψηλή ανεργία.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αιτήσεις στη ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα απασχόλησης 10.000 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 45 ετών και άνω σε περιοχές με υψηλή ανεργία.

Το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, δίνοντας προτεραιότητα στις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου.

Δικαιούχοι και Υποβολή Αιτήσεων

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος είναι μακροχρόνια άνεργοι ηλικίας 45 ετών και άνω, εγγεγραμμένοι στη ΔΥΠΑ. Δικαιούχοι είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα.

Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις στο gov.gr: https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/apaskholeseprosopikou/summetokhe-epikheireseon-ergodoton-se-programmatakatartises-anergon.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Για να ενταχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν πρέπει να έχει μειώσει το προσωπικό της κατά τους τελευταίους τρεις μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης. Η μη μείωση προσωπικού πρέπει να τηρείται και μέχρι την έκδοση της εγκριτικής απόφασης υπαγωγής στο πρόγραμμα. Η μείωση προσωπικού ορίζεται ως καταγγελία σύμβασης εργασίας, αλλαγή καθεστώτος απασχόλησης, εθελουσία έξοδος, οικειοθελής αποχώρηση, διαθεσιμότητα ή επίσχεση εργασίας.

Εξαιρέσεις

Δεν θεωρούνται μείωση προσωπικού περιπτώσεις όπως η συνταξιοδότηση, καταγγελία σύμβασης για σπουδαίο λόγο, λήξη σύμβασης ορισμένου χρόνου, φυλάκιση ή θάνατος εργαζομένου, και αδυναμία ανανέωσης άδειας διαμονής και εργασίας αλλοδαπών εργαζομένων.

Στόχοι και Οφέλη

Η δράση δίνει έμφαση σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της πράσινης και ψηφιακής οικονομίας, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης σε κρίσιμους τομείς. Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις υποχρεούνται να τηρούν τη νομοθεσία περί υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία ασφαλών και βιώσιμων θέσεων εργασίας.

Με την εφαρμογή του προγράμματος, αναμένεται να μειωθεί η ανεργία σε περιοχές που πλήττονται έντονα, προσφέροντας παράλληλα ευκαιρίες επανένταξης στην αγορά εργασίας για τους μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 45 ετών και άνω.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments