Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια ενωμένη και ελεύθερη Κύπρο

Άδωνις Γεωργιάδης: Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια ενωμένη και ελεύθερη Κύπρο

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)Άδωνις Γεωργιάδης: Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια ενωμένη και ελεύθερη Κύπρο

Ο Ελληνισμός δεν ξεχνά ποτέ τη σημερινή μέρα

«Η 20η Ιουλίου 1974 είναι μία ημέρα που ο Ελληνισμός δεν θα ξεχάσει ποτέ», τονίζει, σε ανάρτησή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας συμπληρώνει ότι «η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο που οδήγησε στην εδώ και 50 χρόνια παράνομη κατοχή της. Θα δώσουμε όλες μας τις Δυνάμεις για να δούμε ξανά την Κύπρο ενωμένη και ελεύθερη».

Μισός αιώνας συμπληρώνεται σήμερα από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974. Η απόβαση τουρκικών στρατευμάτων άρχισε στην παραλία «πέντε μίλι» της Κερύνειας, σε μια συνδυασμένη επιχείρηση από θάλασσα και αέρα. Η Τουρκία είχε δώσει στην εισβολή την κωδική ονομασία «Αττίλας».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπενθυμίζει, με τον τρόπο του, ότι η εισβολή στο νησί δεν ξεχάστηκε και ούτε θα ξεχαστεί ποτέ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι ο πρώτος πρωθυπουργός ο οποίος σε αυτή τη θλιβερή επέτειο θα βρεθεί στην Κύπρο προκειμένου να τιμήσει μαζί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη αυτούς που έπεσαν στο καθήκον αλλά και να διατρανώσει την αποφασιστικότητα η παρούσα κατάσταση να μην γίνει ποτέ αποδεκτή αλλά αντίθετα να επανεκκινήσουν οι διαδικασίες για την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης.

Και δεν πρέπει να υποβαθμίζεται το γεγονός ότι, όλο το τελευταίο διάστημα, και πάντα σε ανοικτή γραμμή με την Λευκωσία, η ελλαδική πλευρά επιχειρεί τη διεθνοποίηση του Κυπριακού υπογραμμίζοντας ότι μια χώρα μέλος της ΕΕ δεν είναι αποδεκτό να είναι διαιρεμένη, υπό κατοχή κατά το ένα τρίτο και διχοτομημένη.

Υπενθυμίζεται ότι, σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, επισήμανε ότι σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments