Πολιτική

«Μαύρη» επέτειος: Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου για τα 50 χρόνια από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο

«Μαύρη» επέτειος: Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου για τα 50 χρόνια από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//«Μαύρη» επέτειος: Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου για τα 50 χρόνια από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Στην Κύπρο θα βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την “μαύρη” επέτειο, καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή και κατοχή του νησιού.

O πρωθυπουργός, στις 20:30 θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση μνήμης που διοργανώνει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης για τη συμπλήρωση 50 ετών από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία. Πρόκειται για μία επίσκεψη υψηλού συμβολισμού.

Με αφορμή την “μαύρη επέτειο, ο Πρωθυπουργός έκανε την εξής ανάρτηση στο διαδίκτυο:

«Μισός αιώνας από την εθνική τραγωδία της Κύπρου. Τιμούμε όσους χάθηκαν. Και διεκδικούμε ένα ευρωπαϊκό κράτος, ενιαίο, με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Χωρίς ξένο στρατό κατοχής. Και όπως το θέλει ο ποιητής: «Χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος».

Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου

Την ίδια στιγμή, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, μεταφέρει τα δικά του συγκινητικά μηνύματα για τη “μαύρη” επέτειο.

Το υπουργείο Εξωτερικών, διαμηνύει ότι το Κυπριακό παραμένει ύψιστη εθνική προτεραιότητα και πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί διαιώνιση του σημερινού status quo, με την ύπαρξη κατοχικών στρατευμάτων ούτε τη δημιουργία δύο κρατών.

Ταυτόχρονα, η Αθήνα τονίζει ότι «δεν αποδέχεται ανοίκειες απειλές, διχαστικά ψηφίσματα και τετελεσμένα επί του πεδίου».

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης έκανε την εξής ανάρτηση στο διαδίκτυο για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο:

«Ήμουν 9 ετών παιδί στην Κρήτη. Ξύπνησα με τη μητέρα μου φοβερά αναστατωμένη. «Πόλεμος! Οι Τούρκοι μπήκαν στην Κύπρο!». Ένταση, σύγχυση και ανησυχία στα τριγύρω σπίτια. Τι θα συμβεί; Τι θα κάνει η Ελλάδα; Και τι σημαίνει αυτό για μας;

Ο πατέρας μου, που ήταν στο παρελθόν αξιωματικός του Στρατού και είχε πολεμήσει στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του ‘40 – ‘41 έλειπε εκείνες τις στιγμές από το σπίτι. Μέχρι να επιστρέψει σε λίγη σχετικά ώρα, το διάστημα αυτό μου φάνηκε τεράστιο: έλειπε το στήριγμά μας. Γύρισε και μας είπε: «Μα φοβάστε; Οι Έλληνες θα νικήσουμε στον πόλεμο!». Ανακουφίστηκα. Έδειξε τόσο σίγουρος, που άρχισα να το πιστεύω.

Το μήνυμα του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια 

Το μήνυμα του Βασίλη Κικίλια 

Το μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη και Νίκου Ανδρουλάκη  

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments