Πολιτική

Μητσοτάκης: Δεν αποδεχόμαστε τετελεσμένα – Ο Ελληνισμός θα αγωνίζεται μέχρι να επανενωθεί η Κύπρος

Μητσοτάκης: Δεν αποδεχόμαστε τετελεσμένα – Ο Ελληνισμός θα αγωνίζεται μέχρι να επανενωθεί η Κύπρος

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΤΠ-Παπαμήτσος//Μητσοτάκης: Δείτε Live την ομιλία του για τη "μαύρη" επέτειο της εισβολής του "Αττίλα"

Τον Έλληνα Πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και η διπλωματική του σύμβουλος Άννα Μαρία Μπούρα

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία να αντιληφθεί αργά ή γρήγορα ότι οι φιλοδοξίες της δεν μπορούν να ταυτίζονται με μαύρες επετείους, με εμπρηστικές δηλώσεις που παρουσιάζουν την πολύ σημαντική συμβολή της Κύπρου στην ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα ως δήθεν κίνδυνο για την ασφάλεια της, με ψηφίσματα που καλούν σε διχασμό, και δεν μπορεί να αγνοείται το γενικό αίτημα για δικοινοτικές συνομιλίες στον δρόμο της επίλυσης του Κυπριακού, έστειλε από τη Λευκωσία, ανήμερα της θλιβερής τουρκικής εισβολής της Μεγαλονήσου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χαρακτήρισε το Κυπριακό ένα εθνικό τραύμα που πονά και θα πονά και υπογράμμισε: «Είμαστε εδώ για να δικαιωθούμε, να μετατρέψουμε τον θυμό και τη θλίψη μας σε ρεαλιστική ενέργεια. Προβάλλοντας το Κυπριακό ως μια εκκρεμότητα που προσβάλλει τη διεθνή νομιμότητα. Ως ένα απαράδεκτο παράδειγμα εισβολής και κατοχής, κάτι που στις ημέρες βρίσκει αυταρχικούς μιμητές, όπως συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία» σημείωσε.

Κατέστησε σαφές πως στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου δεν επιτρέπονται δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Επισήμανε πως ο ίδιος δεν τρέφει ψευδαισθήσεις και θεωρεί ότι καμία μάχη δεν χάνεται αν πρώτα δεν δοθεί. «Έχω αυτοπεποίθηση στις θέσεις μας. Έχω πάντοτε ελπίδα όσο τα τετελεσμένα στο έδαφος δεν γίνονται τετελεσμένα στην καρδιά του ελληνισμού ούτε όμως και της διεθνούς κοινότητας η οποία εξακολουθεί και αντιδρά και αναγνωρίζει το τεχνητό κατασκεύασμα» τόνισε.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε πως Αθήνα και Λευκωσία οφείλουν να δουν με πραγματικό την κατάσταση σήμερα, σημειώνοντας πως κάθε λύση προϋποθέτει και γενναίες και τολμηρές αποφάσεις, και γι’ ατό ποτέ δεν πρέπει να ξεχωρίζουμε όσους μάχονται και διεκδικούν σε περισσότερο και λιγότερο πατριώτες.

Καταλήγοντας στην ομιλία του, είπε πως η Ελλάδα στέκεται σταθερά και ενεργά στο πλευρό της Κύπρου, η οποία έχει τον πρώτο ρόλο.

Σημειώνεται πως για πρώτη φορά, Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται στη Λευκωσία για τη μαύρη επέτειο της εισβολής του «Αττίλα» στην Κύπρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά της συζύγου του βρίσκεται στο προεδρικό μέγαρο της Κύπρου, στη Λευκωσία, όπου είχε συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του.

«Εκφράζω την αμέριστη υποστήριξή μας στην προσπάθεια να επανενωθεί το νησί για να κλείσει επιτέλους αυτή η πληγή», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Να προχωρήσουμε μπροστά με έναν νέο αναστοχασμό, μαθαίνοντας από τα λάθη μας και προσηλωμένοι στην επιμονή μας να μην κάνουμε την ακινησία καθεστώς», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments