Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Ανταλλαγή πυρών μεταξύ των υποψηφίων προέδρων

ΠΑΣΟΚ: Ανταλλαγή πυρών μεταξύ των υποψηφίων προέδρων

Πηγή Φωτογραφίας: [370694] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ" (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Κριτική Ανδρουλάκη στον Δούκα και αντιδράσεις στην πρόταση Διαμαντοπούλου για δικαστικούς αντιπροσώπους στις εσωκομματικές εκλογές.

Οι πρώτες τροχιοδεικτικές βολές μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αρχίζουν να εκτοξεύονται, καθώς οι υποψήφιοι, πέρα από την εκστρατεία που ο καθένας ακολουθεί για να απευθυνθεί στους δυνητικούς ψηφοφόρους, στρέφουν την προσοχή και τα βέλη τους σε όσα λένε οι συνυποψήφιοί τους.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αντέδρασε έντονα στα λόγια του Χάρη Δούκα, τονίζοντας ότι η αύξηση του ποσοστού στο 13% πρέπει να γίνει με συγκεκριμένο σχέδιο και όχι με υποσχέσεις χωρίς περιεχόμενο. Επίσης, αναφέρθηκε στην απώλεια ψήφων του ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.

Εν τω μεταξύ, η Άννα Διαμαντοπούλου επανήλθε χθες στην πρότασή της για παρατηρητές στις εσωκομματικές εκλογές, δίνοντας τη διευκρίνιση ότι αναφέρεται σε παρουσία εθελοντών δικηγόρων. Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν ότι σε μια τέτοια βάση, εθελοντική, είχε υπάρξει και στις εσωκομματικές εκλογές του 2021 μια εγκύκλιος για συνεργασία με τους οικείους δικηγορικούς συλλόγους, και κάποιοι εθελοντές ανταποκρίθηκαν. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, δεν καλύφθηκαν όλα τα εκλογικά τμήματα ώστε να έχει μια θεσμική μορφή αυτή η διαδικασία.

Κάποιοι υποψήφιοι εκφράζουν δυσαρέσκεια για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε το θέμα από την κ. Διαμαντοπούλου, θεωρώντας τον υπαινιγμό για διαβλητότητα της διαδικασίας. Άλλοι υποστηρίζουν ότι αυτό δημιουργεί αρνητική εικόνα για το κόμμα, υπονοώντας ότι δεν είναι ικανό να διεκπεραιώσει αξιόπιστα μια τέτοια διαδικασία. Ένας άλλος υποψήφιος θεωρεί ότι η αναφορά της κ. Διαμαντοπούλου οφείλεται σε προσωπική αγωνία, καθώς δεν διαθέτει τον απαραίτητο μηχανισμό.

Χθες συνεδρίασε στη Χαριλάου Τρικούπη η Επιτροπή Δεοντολογίας (ΕΔΕΚΑΠ), που σε αυτή την πρώτη συνεδρίαση ασχολήθηκε με τα διαδικαστικά ζητήματα της αναμέτρησης για την προεδρική εκλογή, τα χρονοδιαγράμματα και τις προθεσμίες για τις υποψηφιότητες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments