Αθλητισμός

Eurobasket U20: Χάλκινοι πρωταθλητές η Εθνική Νέων Ανδρών απέναντι στο Βέλγιο!

Eurobasket U20: Χάλκινοι πρωταθλητές η Εθνική Νέων Ανδρών απέναντι στο Βέλγιο!
Σε ματς για γερά νεύρα η Εθνική Νέων Ανδρών επικράτησε του Βελγίου 70-68 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην Γκντίνια της Πολωνίας

Πραγματικό ντέρμπι ο μικρός τελικός του Eurobasket U20 ανάμεσα στην Ελλάδα και το Βέλγιο, με την Εθνική Νέων Ανδρών να τα καταφέρνει με ψυχή στο τέλος και να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στην Γκντίνια της Πολωνίας. Η γαλανόλευκη επικράτησε 70-68, δείχνοντας ψυχραιμία και θέληση στις κρίσιμες στιγμές.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FIBA EuroBasket (@eurobasket)

Ο Κωνσταντινίδης με 19 πόντους ήταν πρώτος σκόρερ της Ελλάδας, με τον Ζούγρη να προσθέτει 14. Ο Καρακώστας είχε 9, Παρασκευόπουλος και Μπουντούρης από 8. Για τους Βέλγους ο Μπράιντ Τζούνιορ με 19 και ο Μισιά-Ντιό με 17 ήταν οι κορυφαίοι.

Το παιχνίδι άρχισε με ανησυχία καθώς ο Σαμοντούροβ τραυματίστηκε στο γόνατο, όμως ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό και επέστρεψε. Η Ελλάδα είχε τον έλεγχο στο πρώτο δεκάλεπτο και προηγήθηκε 21-15 σε αυτό το διάστημα. Οι Βέλγοι όμως έκαναν εξαιρετική δεύτερη περίοδο, η Εθνική μας δυσκολευόταν σημαντικά σε άμυνα κι επίθεση και με επιμέρους σκορ 25-10 οι αντίπαλοί μας πήγαν στην ανάπαυλα με υπέρ τους σκορ 40-31.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Ελλάδα επέστρεψε, έδειξε την ικανότητά της και μάζεψε τη διαφορά στο 50-46, στηριζόμενη κυρίως στην εξαιρετική της άμυνα. Στο 36’ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πήρε προβάδισμα 57-56. Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι, έφτασε στην ισοπαλία στο 62-62. Μια βολή έδωσε στους Βέλγους προβάδισμα 63-62, για να ακολουθήσει τρίποντο του Καρακώστα για το 65-63 της Ελλάδας στο 1:21 πριν το τέλος. Οι Βέλγοι ισοφάρισαν αλλά στα 39’’ ήρθε νέο τρίποντο απ’ τον Κωνσταντινίδη για το 68-65! Ο Μισιά-Ντιό αστόχησε για τρεις και ο Κωνσταντινίδης με μία στις δύο βολές έκανε το 69-65 στα 10’’.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments