Ελλάδα

Καιρός: Στον “φούρνο” η χώρα με 40άρια μέχρι και τη Δευτέρα [vid]

Καιρός: Στον “φούρνο” η χώρα με 40άρια μέχρι και τη Δευτέρα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi/Καιρός: Στον "φούρνο" η χώρα με 40άρια μέχρι και τη Δευτέρα [vid]

Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα αγγίξει ή θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς και σήμερα

Συνεχίζεται και σήμερα Κυριακή (21/7) για 14η διαδοχικη ημέρα ο καύσωνας που πλήττει τη χώρα, με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν ή και να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς στα ηπειρωτικά, ενώ κάποιες «ανάσες» αναμένενται να πάρουν περιοχές στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, εκεί που το απόγευμα αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες με μέγιστες τιμές τοπικά πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου θα διατηρηθούν μέχρι τη Δευτέρα. Από την Τρίτη θα υπάρξει βαθμιαία υποχώρηση της θερμοκρασίας, τόσο ως προς τις μέγιστες όσο και ως προς τις ελάχιστες τιμές, που θα γίνει αισθητή στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος στις περισσότερες περιοχές.

Μάλιστα, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού η θερμοκρασία θα κυμανθεί λίγο πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου το επόμενο Σάββατο, προσφέροντας την πολυπόθητη ανάσα δροσιάς.

Συνολικά, την Κυριακή ο καιρός θα είναι αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει:

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39 με 40 και τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου. β. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου. γ. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 37 βαθμούς Κελσίου. δ. Στην Αττική τους 39 με 40 βαθμούς και στο νομό Θεσσαλονίκης τους 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments