Τεχνολογία

Πώς ένα τεχνικό πρόβλημα των Windows «πάγωσε» τα πληροφοριακά συστήματα παγκοσμίως

Πώς ένα τεχνικό πρόβλημα των Windows «πάγωσε» τα πληροφοριακά συστήματα παγκοσμίως

Πηγή Φωτογραφίας: Microsoft / Vchal

Ποια είναι η κατάσταση στην Ελλάδα- Πώς επηρεάστηκε το Χρηματιστήριο

Μια τεχνική βλάβη στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft έχει παραλύσει σήμερα πολλές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, με τον τεχνολογικό κολοσσό να αναφέρει ότι λαμβάνει μέτρα για να επιλύσει εντελώς το πρόβλημα.

Αεροπορικές εταιρείες καθήλωσαν πτήσεις, ουρές αναμονής σχηματίστηκαν στα αεροδρόμια, ενώ οργανισμοί αντιμετώπισαν προβλήματα, όπως η αυστραλιανή κρατική τηλεόραση ABC, το βρετανικό δίκτυο Sky News και το Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Η Microsoft σε νεότερο μήνυμά της είπε ότι μια επίλυση για συσκευές Windows είναι «προσεχής». Όπως ανέφερε η δήλωση: «Γνωρίζουμε για το ζήτημα που επηρεάζει τις συσκευές Windows λόγω μιας ενημέρωσης από μια πλατφόρμα λογισμικού τρίτου μέρους».

Στην Αυστραλία, μέσα ενημέρωσης, τράπεζες και εταιρείες τηλεπικοινωνιών αντιμετώπισαν τεχνικές βλάβες, οι οποίες, σύμφωνα με την κυβέρνηση, συνδέονται με πρόβλημα της Crowdstrike, εταιρείας κυβερνοασφάλειας. Η Crowdstrike δήλωσε ότι εντόπισε το πρόβλημα, το απομόνωσε και ανέπτυξε επιδιόρθωση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Crowdstrike, Τζορτζ Κουρτς, εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση: «Η Crowdstrike εργάζεται ενεργά με πελάτες που επηρεάζονται από ένα ελάττωμα που εντοπίστηκε σε μια ενημερωμένη έκδοση περιεχομένου για κεντρικούς υπολογιστές των Windows. Οι κεντρικοί υπολογιστές Mac και Linux δεν επηρεάζονται. Δεν πρόκειται για περιστατικό ασφαλείας ή κυβερνοεπίθεση. Το ζήτημα έχει εντοπιστεί, απομονωθεί και έχει αναπτυχθεί μια επιδιόρθωση».

Πολλά αεροδρόμια ανακοίνωσαν ότι επηρεάστηκαν από τη βλάβη, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων του Βερολίνου, του Άμστερνταμ-Σίπχολ και όλων των ισπανικών αεροδρομίων. Κάποιες αεροπορικές εταιρείες, όπως οι αμερικανικές Delta, United, American Airlines, οι ευρωπαϊκές Air France, Ryanair και τρεις ινδικές αεροπορικές εταιρείες, ανέφεραν επίσης προβλήματα. Η Aena, διαχειρίστρια εταιρεία των ισπανικών αεροδρομίων, έκανε λόγο για πιθανές «καθυστερήσεις».

Η σκανδιναβική εταιρεία SAS επεσήμανε ότι τεχνικά προβλήματα επηρεάζουν το σύστημα κρατήσεών της, καθιστώντας αδύνατη την κράτηση εισιτηρίων μέσω του διαδικτύου. Δύο νοσοκομεία στη βόρεια Γερμανία, στις πόλεις Λίμπεκ και Κίελο, ακύρωσαν τις μη επείγουσες επεμβάσεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα, επικαλούμενα προβλήματα στο σύστημα πληροφορικής που συνδέεται με την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Crowdstrike.

Η σημαντικότερη εταιρεία διαχείρισης σιδηροδρόμων στη Βρετανία ανακοίνωσε ότι επηρεάστηκε από τεχνικό πρόβλημα του συστήματος πληροφορικής, κάτι το οποίο θα οδηγήσει «πιθανόν σε ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής».

H κατάσταση στην Ελλάδα Στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» η αεροπορική κίνηση και η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού εξελίσσονται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, παρά τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζουν άλλα μεγάλα αεροδρόμια διεθνώς. Σύμφωνα με στέλεχος του τομέα επικοινωνίας του αεροδρομίου, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες έχουν εμφανίσει προβλήματα λειτουργίας στα πληροφοριακά τους συστήματα, τα οποία όμως υπερβαίνουν με παραδοσιακές μεθόδους Check In. Δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα ή καθυστερήσεις πτήσεων, πέραν του συνηθισμένου.

Η AEGEAN ενημέρωσε ότι, λόγω των προβλημάτων σε πάροχο συστήματος antivirus, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις αερομεταφορές παγκοσμίως, χωρίς όμως να έχει επηρεαστεί σημαντικά η επιχειρησιακή της λειτουργία. Ωστόσο, λόγω των προβλημάτων που έχουν προκληθεί στην παγκόσμια αλυσίδα και σε συστήματα υποστήριξης, έχουν επηρεαστεί ορισμένες υπηρεσίες του site της εταιρείας, ενώ ενδέχεται να επηρεαστούν και πτήσεις από και προς αεροδρόμια των οποίων η λειτουργία έχει επηρεαστεί. Οι επιβάτες μπορούν να ενημερώνονται από όλα τα επίσημα κανάλια της εταιρείας.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια Τα χρηματιστήρια του Παρισιού και της Φρανκφούρτης άνοιξαν σε αρνητικό έδαφος και οδεύουν προς απώλειες σε εβδομαδιαία βάση, εν μέσω οικονομικών και πολιτικών ανησυχιών που επηρεάζουν πολλούς κλάδους τις τελευταίες ημέρες. Το χρηματιστήριο του Λονδίνου επλήγη από το τεχνικό πρόβλημα που επηρέασε την πλατφόρμα του για μετάδοση πληροφοριών στην αγορά, καθυστερώντας την εμφάνιση της μεταβολής στον δείκτη FTSE100.

Η υπηρεσία πληροφοριών RNS αντιμετωπίζει τεχνικό πρόβλημα λόγω τρίτου μέρους, κάτι που δεν επιτρέπει τη δημοσιοποίηση πληροφοριών. Οι ομάδες τεχνικής υποστήριξης εργάζονται για να αποκαταστήσουν την υπηρεσία, ενώ άλλες υπηρεσίες του ομίλου, όπως το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά. Ο δείκτης FTSE100 δεν εμφάνισε καμία μεταβολή στην έναρξη της συνεδρίασης, ενώ περίπου 20 λεπτά αργότερα υποχώρησε κατά 0,61%.

Στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, ο δείκτης CAC 40 του Παρισιού σημείωσε πτώση 0,27% και ο δείκτης Dax της Φρανκφούρτης υποχώρησε κατά 0,46%. Η εταιρία διαχείρισης του γερμανικού χρηματιστηρίου ανακοίνωσε ότι το σύστημα συναλλαγών Xetra άρχισε να λειτουργεί κανονικά, ενώ και ο όμιλος του ελβετικού χρηματιστηρίου ανακοίνωσε ότι τα συστήματά του λειτουργούν κανονικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments