Διεθνή

Βρετανία: Κοντά σε μισθολογικές αυξήσεις άνω του πληθωρισμού

Βρετανία: Κοντά σε μισθολογικές αυξήσεις άνω του πληθωρισμού

Πηγή Φωτογραφίας: Gov.uk

Η νέα υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Ρέιτσελ Ριβς, δήλωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο.

Η νέα υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Ρέιτσελ Ριβς, δήλωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο για αυξήσεις μισθών που να υπερβαίνουν την αύξηση του πληθωρισμού για σχεδόν 2 εκατομμύρια δημοσίους υπαλλήλους αργότερα αυτό το μήνα, προκειμένου να αποφευχθούν οι απεργίες στο δημόσιο τομέα.

Σύμβουλοι μισθολογικής αξιολόγησης συνέστησαν στην κυβέρνηση αύξηση 5,5% των μισθών για 460.000 εκπαιδευτικούς και 1,4 εκατομμύρια υπαλλήλους στο βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Ερωτηθείσα αν η κυβέρνηση θα εγκρίνει αυτές τις αυξήσεις μισθών, η Ριβς δήλωσε ότι εκτιμά τους εργαζόμενους στις δημόσιες υπηρεσίες και προειδοποίησε ότι υπάρχει «κόστος» στις μακροχρόνιες μάχες με τα συνδικάτα, που υπονόμευσαν τις προσπάθειες της προηγούμενης κυβέρνησης να βελτιώσει τις δημόσιες υπηρεσίες.

«Εκτιμώ πραγματικά τους εργαζόμενους στις δημόσιες υπηρεσίες, στα σχολεία μας, στα νοσοκομεία μας, στην αστυνομία μας επίσης», δήλωσε η Ριβς στο BBC. «Υπάρχει ένα κόστος για να μην συμβιβαστούμε, ένα κόστος για περαιτέρω απεργιακές κινητοποιήσεις και ένα κόστος όσον αφορά την πρόκληση που αντιμετωπίζουμε με τις προσλήψεις».

Το Εργατικό Κόμμα κέρδισε στις εκλογές της 4ης Ιουλίου, υποσχόμενο μια δεκαετία «εθνικής ανανέωσης» μετά από 14 χρόνια διακυβέρνησης των Τόρις.

Το εκτιμώμενο κόστος των αυξήσεων των μισθών κατά 5,5% για τους εκπαιδευτικούς και ορισμένο προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας θα μπορούσε να ανέλθει σε περίπου 3 δισεκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Δημοσιονομικών Μελετών (ΙFS).

Η Ριβς, η πρώτη γυναίκα υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα «βεβαιωθεί οι υπολογισμοί βγαίνουν». Αν η κυβέρνηση θέλει να εγκρίνει τις αυξήσεις μισθών θα πρέπει να αυξήσει τους φόρους, να αυξήσει το δανεισμό ή να περικόψει τις κρατικές δαπάνες σε άλλους τομείς, δήλωσε το IFS.

Η Ριβς δήλωσε ότι θα παρουσιάσει τα σχέδιά της και θα ανακοινώσει την ημερομηνία του επόμενου Προϋπολογισμού πριν από το τέλος του μήνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments