Διεθνή

Εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν: Θρασύς και απρεπής ο Δένδιας, ο Μητσοτάκης να τον βάλει στη θέση του

Εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν: Θρασύς και απρεπής ο Δένδιας, ο Μητσοτάκης να τον βάλει στη θέση του

Πηγή Φωτογραφίας: FILE - Turkey's President Recep Tayyip Erdogan makes statements with Greece's Prime Minister Kyriakos Mitsotakis after their meeting at Maximos Mansion in Athens, Greece, on Dec. 7, 2023. Erdogan used a speech on human rights Saturday Dec. 9, 2023 to accuse the West of “barbarism” for its stance on the Israel-Hamas war and what he alleged was its toleration of Islamophobia. (AP Photo/Michael Varaklas, File)

Επιστρέφοντας στην Τουρκία και μιλώντας σε δημοσιογράφους, συνέχισε στον ίδιο προκλητικό και επιθετικό τόνο κατά της Ελλάδας και της Κύπρου

Απτόητος συνεχίζει της προκλήσεις ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες μόνο ώρες μετά τη γεμάτη προκλήσεις για την Ελλάδα και την Κύπρο ομιλία του στα Κατεχόμενα για την μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Επιστρέφοντας στην Τουρκία και μιλώντας σε δημοσιογράφους, συνέχισε στον ίδιο προκλητικό τόνο, ανέφερε ότι ο χαρακτηρισμός «κατακτητές» του Νίκου Δένδια προς τους Τούρκους «δεν θα μπορούσε να είναι πιο θρασύς» και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βάλει τον Έλληνα υπουργό στη θέση του.

«Δεν μπορεί να υπάρξει πιο θρασύς και απρεπής έκφραση από το να σηκώνεται και να λέει ότι οι Τούρκοι είναι κατακτητές εκεί. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να βάλει στη θέση του αυτόν τον υπουργό, έτσι κι αλλιώς δεν χρειάζεται να μιλάμε άλλο. Έχουμε ήδη μιλήσει γι’ αυτά που θα μιλήσουμε. Συνεχίζουμε την πορεία μας ακριβώς με τον ίδιο τρόπο», είπε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από την επίσκεψη στα Κατεχόμενα.

«Η Τουρκία δεν βλέπει καμία νέα διαδικασία διαπραγμάτευσης για την Κύπρο χωρίς να καθίσουν και οι δύο πλευρές στο νησί και να βγουν από τις συνομιλίες “ως ίσιοι”», υποστήριξε ο Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας την τουρκική θέση περί δύο ισότιμων κρατών στην Κύπρο.

“H συνενοχή στις σφαγές στο Ισραήλ δεν θα εξυπηρετήσει ούτε τους Ελληνοκύπριους, ούτε την Ελλάδα”

Παράλληλα, ζήτησε να αποφεύγονται κινήσεις που μπορούν να κλιμακώσουν την ένταση στην Κύπρο, λέγοντας με νόημα: «η συνενοχή σε σφαγές στο Ισραήλ δεν θα εξυπηρετούσε ούτε τους Ελληνοκύπριους ούτε την Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Τουρκία δεν θα διστάσει να κατασκευάσει ναυτικές βάσεις ή άλλες θαλάσσιες δομές στη “Βόρεια Κύπρο”, αν αυτό αποδειχθεί «απαραίτητο». «Έχουμε και εμείς θάλασσα», πρόσθεσε

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments