Διεθνή

Ισραήλ κατά Τουρκίας: «Ο Ερντογάν παρέχει όπλα και χρήματα στους τρομοκράτες της Χαμάς»

Ισραήλ κατά Τουρκίας: «Ο Ερντογάν παρέχει όπλα και χρήματα στους τρομοκράτες της Χαμάς»

Πηγή Φωτογραφίας: FILE - Turkey's President Recep Tayyip Erdogan makes statements with Greece's Prime Minister Kyriakos Mitsotakis after their meeting at Maximos Mansion in Athens, Greece, on Dec. 7, 2023. Erdogan used a speech on human rights Saturday Dec. 9, 2023 to accuse the West of “barbarism” for its stance on the Israel-Hamas war and what he alleged was its toleration of Islamophobia. (AP Photo/Michael Varaklas, File)

Ο ισραηλινός ΥΠΕΞ ανέφερε ότι συνελήφθησαν μέλη της Χαμάς που ήταν φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Zeit, που διοικούνταν από το αρχηγείο της Χαμάς στην Τουρκία - Θέλετε να κρύψετε τα εγκλήματά σας στη Γάζα, απαντά η Τουρκία

Πολύ σοβαρές κατηγορίες εξαπέλυσε εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών του Iσραήλ, Ισραέλ Κατζ, ο οποίος είπε ότι η Τουρκία παρέχει όπλα και χρήματα στη Χαμάς.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο δελτίο του ΣΚΑΪ ο ανταποκριτής στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Ισραηλινός υπουργός ανέφερε, επίσης, ότι η υπηρεσία ασφάλειας του Ισραήλ συνέλαβε μέλη της Χαμάς που ήταν φοιτητές στο πανεπιστήμιο και όλοι τους είχαν χρηματοδοτηθεί από την Τουρκία με χιλιάδες δολάρια αλλά και με όπλα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ισραέλ Κατζ:

«Η Ισραηλινή Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας Shin Bet συνέλαβε μέλη της τρομοκρατικής ομάδας της Χαμάς που ήταν φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Zeit. Ο εν λόγω πυρήνας διοικούνταν από το αρχηγείο της Χαμάς στην Τουρκία. Οι αιχμάλωτοι τρομοκράτες σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ με τη στρατιωτική εκπαίδευση, τα όπλα και χιλιάδες δολάρια που είχαν αποκτήσει».

«Για χάρη μιας ριζοσπαστικής και αντισημιτικής ιδεολογίας, ο Ερντογάν μετατρέπει την Τουρκία σε μια χώρα που υποστηρίζει την τρομοκρατία και την φέρνει πιο κοντά στον άξονα του κακού με επικεφαλής το Ιράν». Τη δήλωσή του ο Ισραηλινός υπουργός συνόδευε με φωτογραφία που δείχνει τον Ερντογάν στην αγκαλιά του Χαμενεΐ.

Σκληρή απάντηση εξέδωσε και το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, καθώς με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για προσπάθεια «απόκρυψης των εγκλημάτων του Ισραήλ» στη Γάζα.

Εδικότερα, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει: «Ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών προσπαθεί να κρύψει τα εγκλήματα του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων πίσω από μια σειρά από ψέματα, συκοφαντίες και ασέβεια. Η βρώμικη προπαγάνδα του Ισραήλ με στόχο την Τουρκία και τον Πρόεδρο Ερντογάν και οι προσπάθειες ψυχολογικής επιχείρησης δεν θα αποδώσουν καρπούς. Τα μέλη της κυβέρνησης Νετανιάχου, που σκότωσαν σχεδόν σαράντα χιλιάδες Παλαιστίνιους στη Γάζα και τώρα προσπαθούν να ξεκινήσουν έναν περιφερειακό πόλεμο για να παραμείνουν στην εξουσία, θα δικαστούν σε διεθνή δικαστήρια και θα λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους. Η Τουρκία θα συνεχίσει να λέει την αλήθεια και να υπερασπίζεται το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να ζει με δικαιοσύνη και ειρήνη».

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments