Διεθνή

Κάμαλα Χάρις: Tιμή μου που έχω την υποστήριξη Μπάιντεν, πρόθεσή μου είναι να κερδίσω την υποψηφιότητα

Κάμαλα Χάρις: Tιμή μου που έχω την υποστήριξη Μπάιντεν, πρόθεσή μου είναι να κερδίσω την υποψηφιότητα

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Καμάλα Χάρις: Φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη Αμερικανίδα πρόεδρος των ΗΠΑ

Υπέρ της οι δημοσκοπήσεις – Γρίφος οι μετριοπαθείς Δημοκρατικοί

H πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, η πρώτη Αφροαμερικανίδα και η πρώτη Ινδοαμερικανή Αντιπρόεδρος, η Καμάλα Χάρις, φέρεται παίρνει τη θέση του Τζο Μπάιντεν στην προεκλογική κούρσα για τον Λευκό Οίκο, ενώ ανεπίσημα έχει λάβει ήδη «ψήφο εμπιστοσύνης από τους παλαιούς» των Δημοκρατικών», όπως ο Μπιλ Κλίντον και ο Μπαράκ Ομπάμα, αναφέρουν αμερικανικά δημοσιεύματα.

Μάλιστα ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν αμέσως μετά την επιστολή αποχώρησης του από την διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ δήλωσε ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητά της.

Η 59χρονη – 49η- αμερικανίδα αντιπρόεδρος υπερασπίστηκε μέχρι τέλους τον 81χρονο πρόεδρο μετά το καταστροφικό ντιμπέιτ δηλώνοντας ότι είχε αργό «ξεκίνημα και δυναμικό τέλος».

Η Καμάλα Χάρις δήλωσε ότι θα διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, αφού ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε τη στήριξή του στο πρόσωπό της ως υποψήφια, μετά την απόφασή του να τερματίσει την εκστρατεία επανεκλογής του.

«Είναι τιμή μου που έχω τη στήριξη του Προέδρου και πρόθεσή μου είναι να κερδίσω αυτή την υποψηφιότητα» τόνισε η Κάμαλα Χάρις.

Και πρόσθεσε: «Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να ενώσω το Δημοκρατικό Κόμμα -και να ενώσω το έθνος μας- για να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ και την ακραία ατζέντα του Project 2025».

«Είναι τιμή μου να έχω την υποστήριξη του Προέδρου και η πρόθεσή μου είναι να κερδίσω αυτό το χρίσμα. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ταξίδεψα σε όλη τη χώρα, μιλώντας με τους Αμερικανούς για την ξεκάθαρη επιλογή σε αυτές τις βαρυσήμαντες εκλογές. Και αυτό θα συνεχίσω να κάνω και τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να ενώσω το Δημοκρατικό Κόμμα – και να ενώσω το έθνος μας – για να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ και την ακραία ατζέντα του Project 2025. Έχουμε 107 ημέρες μέχρι την ημέρα των εκλογών. Μαζί, θα αγωνιστούμε. Και μαζί, θα νικήσουμε» τόνισε μεταξύ άλλων.

Από την ορκωμοσία της το 2021 απέκρουσε τις επιθέσεις του Τύπου για διπλωματικά κυρίως ολισθήματα και κατάφερε να κερδίσει έδαφος στο εσωτερικό των Δημοκρατικών.

Γερουσιαστής από το 2017 έως το 2021 και προηγουμένως η 32η Εισαγγελέας της Καλιφόρνιας και του Σαν Φρανσίσκο, η Χάρις δήλωνε μέχρι την τελευταία στιγμή υπερήφανη που διεξάγει προεκλογική εκστρατεία στο πλευρό του Αμερικανού προέδρου. Ωστόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάποιες λέξεις- κλειδιά που συνδέονται με τη Χάρις εξαπλώνονταν γοργά, για παράδειγμα το #KHive (hive σημαίνει στα αγγλικά μελίσσι), ένας όρος που χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει τους πιο ενθουσιώδεις υποστηρικτές της αντιπροέδρου.

Η Χάρις υποστήριξε το Medicare-for-all, τη νομιμοποίηση της χρήσης μαριχουάνας για ευφορικούς σκοπούς, τη θέσπιση νόμου DREAM για τα παιδιά μεταναστών και τη μείωση των φόρων για τις εργαζόμενες και τις μεσαίες τάξεις, αυξάνοντας τους φόρους στις επιχειρήσεις. Επίσης, είναι γνωστή για τις σκληρές ανακρίσεις “εισαγγελικού τύπου” που έκανε ως Γερουσιαστής, σε υποψήφιους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Πρόσφατα η Χάρις περιέγραψε ως ανήθικη την απαγόρευση των αμβλώσεων σε κάποιες αμερικανικές πολιτείες.

Με την φράση αυτή την, την παρότρυνε ο πατέρας της όταν ήταν μικρό κοριτσάκι.  Και η Κάμαλα έτρεξε περνώντας στην αμερικανική ιστορία, όπως αναφέρεται στην αυτοβιογραφία της με τον τίτλο Οι αλήθειες μας. Μια αμερικανική διαδρομή.

Κόρη δύο μεταναστών, της Ινδής βιολόγου και ερευνήτριας Σιάμαλα Γκοπάλαν  και του Τζαμαϊκανού οικονομολόγου Ντόναλντ Τζ. Χάρις, που γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν σε πορείες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η  Καμάλα  ξεκίνησε τη δαιδαλώδη διαδρομή της προς την επιτυχία, ως δικηγόρος.

Όταν ήταν επτά χρονών, οι γονείς της χώρισαν, έτσι όταν έγινε δώδεκα ετών (1976), μετακόμισε μαζί με την μητέρα της, στον Καναδά όπου η Χάρις φοίτησε σε γαλλόφωνο σχολείο και αργότερα σε αγγλόφωνο. Το 1982, επέστρεψε μόνιμα στις ΗΠΑ, σπούδασε νομικά και στη συνέχεια παντρεύτηκε τον Αμερικανό δικηγόρο Ντάγκλας Έμχοφ με τον οποίο δεν απέκτησε παιδιά. Είναι μέλος της Βαπτιστικής Εκκλησίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments