Διεθνή

Ο Μπάιντεν σφυροκοπείται από το κόμμα του

Ο Μπάιντεν σφυροκοπείται από το κόμμα του

Πηγή Φωτογραφίας: CNBC

Κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών τον καλούν να αποχωρήσει.

Ο Tζο Μπάιντεν συνεχίζει να αντιστέκεται στις εκκλήσεις των Δημοκρατικών να τερματίσει την εκστρατεία επανεκλογής του και να αποχωρήσει από την κούρσα.

Οι Δημοκρατικοί βρέθηκαν σε ένα προφανές αδιέξοδο το Σάββατο, καθώς ο Τζο Μπάιντεν συνέχισε να αντέχει τις εκκλήσεις στελεχών του Δημοκρατικού κόμματος να τερματίσει την εκστρατεία επανεκλογής του, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Guardian.

Τις εβδομάδες μετά την καταστροφική του εμφάνιση στο ντιμπέιτ εναντίον του Τραμπ, ο 81χρονος Μπάιντεν προσπάθησε να αντισταθεί στις εκκλήσεις να αποχωρήσει από την κούρσα για την προεδρία, εν μέσω ανησυχιών ότι η ηλικία και η πνευματική του οξύτητα δεν είναι πλέον επαρκείς.

Όμως μια σειρά συνεντεύξεων, μια συνέντευξη Τύπου και σειρά ομιλιών του προέδρου δεν κατάφεραν να αλλάξουν αρνητικό κλίμα απέναντί του.

Ορισμένοι σύμβουλοι φέρονται να πιστεύουν ότι ο Μπάιντεν θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι την επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στην Ουάσινγκτον την Τετάρτη. Αλλά ορισμένοι δωρητές λένε ότι αυτή είναι η ιδανική στιγμή για τον Μπάιντεν να αποχωρήσει τώρα που οι Ρεπουμπλικανοί έκαναν το συνέδριό τους και οι Δημοκρατικοί έχουν ένα μήνα μέχρι το δικό τους συνέδριο στο Σικάγο για να παρουσιάσουν νέο υποψήφιο.

Τα περισσότερα κορυφαία στελέχη του κόμματος, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας, Τσακ Σούμερ, της πρώην προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, και του σημερινού επικεφαλής της μειοψηφίας, Χάκεμ Τζέφρις, ζητούν από τον Μπάιντεν – τουλάχιστον – να επανεξετάσει τη θέση του. «Πρέπει να καυτηριάσουμε αυτή την πληγή τώρα και όσο πιο γρήγορα το κάνουμε τόσο το καλύτερο», δήλωσε στους Times ο γερουσιαστής της Βιρτζίνια Τζέραλντ Ε Κόνολι, Δημοκρατικός.

Την περασμένη εβδομάδα σειρά εκλεγμένων αξιωματούχων των Δημοκρατικών προέβησαν σε δημόσιες δηλώσεις εκτίμησης της θητείας του Μπάιντεν, αλλά και τρομερές προειδοποιήσεις ότι οι ΗΠΑ θα δουν μια δεύτερη προεδρία Τραμπ αν παραμείνει υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Αυτές οι δημόσιες αποκηρύξεις υποστήριξης αντικατοπτρίζονται από μια εξίσου έντονη εκστρατεία πίεσης από κορυφαίους Δημοκρατικούς, στελέχη του κόμματος και ανώτερους δωρητές, η οποία αποσκοπεί στο να πείσει τον Μπάιντεν ότι δεν μπορεί να νικήσει τον Τραμπ και ότι η πολιτική του κληρονομιά κινδυνεύει αν δεν αντικατασταθεί από έναν πιο δυναμικό υποψήφιο, πιθανότατα την αντιπρόεδρό του, Καμάλα Χάρις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments