Διεθνή

Τραμπ: Δεν έλαβα καμία προειδοποίηση πριν από την απόπειρα δολοφονίας

Τραμπ: Δεν έλαβα καμία προειδοποίηση πριν από την απόπειρα δολοφονίας

Πηγή Φωτογραφίας: The New Yorker

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος τόνισε πως δεν δέχθηκε καμιά ειδοποίηση από τις Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το Σάββατο ότι δεν έλαβε καμιά προειδοποίηση από τη Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ προτού ανέβει στη σκηνή στην προεκλογική του συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια, όταν ο 20χρονος Τόμας Κρουκς επιχείρησε να τον δολοφονήσει, τραυματίζοντάς τον τελικά στο αυτί.

«Έγιναν λάθη», είπε ο δημοσιογράφος στον Τραμπ. «Παρακολουθούσαν τον τύπο επί σχεδόν μια ώρα, νωρίτερα. Κανείς δεν σας είπε να μην ανέβετε στη σκηνή;» ρώτησε τον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ ο οποίος διεκδικεί μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

«Κανείς δεν το ανέφερε, κανείς δεν είπε ότι υπήρχε πρόβλημα», σημείωσε ο Τραμπ σε συνέντευξη στο Fox News. «Θα περίμενα για 15 [λεπτά], θα μπορούσαν να πουν να περιμένουμε για 15 λεπτά, 20 λεπτά, 5 λεπτά, οτιδήποτε. Κανείς δεν μίλησε».

«Πώς ανέβηκε κάποιος σε εκείνη τη στέγη;» διερωτήθηκε ο Τραμπ για τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς. «Και γιατί δεν αναφέρθηκε, αφού τον είδαν πάνω στη στέγη», συμπλήρωσε.

Η Washington Post ανέφερε το Σάββατο ότι κορυφαίοι αξιωματούχοι της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ απέρριψαν επανειλημμένα τα αιτήματα της ασφάλειας του Τραμπ για περισσότερο προσωπικό και εξοπλισμό σε εκδηλώσεις πριν από την απόπειρα δολοφονίας στις 13 Ιουλίου.

Η υπηρεσία, η οποία είναι υπεύθυνη για την προστασία του Τραμπ, αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν έχει πόρους, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη άτομα με γνώση του θέματος. Ο εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας Άντονι Γκουλιέλμι έχει στο παρελθόν αρνηθεί τις κατηγορίες ότι η υπηρεσία του είχε απορρίψει τα αιτήματα της ομάδας του Τραμπ για περισσότερο προσωπικό/εξοπλισμό για την ασφάλεια του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου.

Σε δήλωση στο Reuters την Κυριακή, ο Γκουλιέλμι τόνισε: «Σε ορισμένες περιπτώσεις όπου δεν παρασχέθηκαν συγκεκριμένες εξειδικευμένες μονάδες ή πόροι της Μυστικής Υπηρεσίας, η υπηρεσία προέβη σε τροποποιήσεις για να διασφαλίσει την ασφάλεια του προστατευόμενου».

«Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την κινητοποίηση κρατικών ή τοπικών εταίρων για την παροχή εξειδικευμένων λειτουργιών ή τον προσδιορισμό με άλλο τρόπο εναλλακτικών λύσεων για τη μείωση της δημόσιας έκθεσης ενός προστατευόμενου», προσέθεσε.

Η διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας Κίμπερλι Τσιτλ πρόκειται να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων στις 22 Ιουλίου σε ακρόαση σχετικά με το περιστατικό στην Πενσυλβάνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments