Nέα της αγοράς

Αμερικανικός Οργανισμός Κυβερνοασφάλειας (CISA): «Τεράστιο το λάθος της CrowdStrike»

Αμερικανικός Οργανισμός Κυβερνοασφάλειας (CISA): «Τεράστιο το λάθος της CrowdStrike»

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Τεράστιο χαρακτήρισε το λάθος της CrowdStrike που οδήγησε σε τεχνολογικό black out παγκοσμίως η επικεφαλής της Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών των ΗΠΑ (CISA) αναφέροντας ότι η εταιρεία προώθησε ελαττωματική ενημέρωση που κατέστρεψε τα συστήματα επιχειρήσεων και κυβερνήσεων παγκοσμίως.

H επικεφαλής της Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών των ΗΠΑ (CISA) κατηγορεί την CrowdStrike και αθωώνει την Microsoft για το τεχνολογικό black-out

Τεράστιο χαρακτήρισε το λάθος της CrowdStrike που οδήγησε σε τεχνολογικό black out παγκοσμίως η επικεφαλής της Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών των ΗΠΑ (CISA) αναφέροντας ότι η εταιρεία προώθησε ελαττωματική ενημέρωση που κατέστρεψε τα συστήματα επιχειρήσεων και κυβερνήσεων παγκοσμίως.

«Ήταν ένα τεράστιο λάθος με σοβαρές επιπτώσεις σε λειτουργίες υποδομής ζωτικής σημασίας σε όλο τον κόσμο», ανέφερε η Τζεν Ίστερλι διευθύντρια της CISA, σε ανάρτηση της στο LinkedIn. «Κάθε εταιρεία που κατασκευάζει οποιοδήποτε είδος λογισμικού θα πρέπει να το σχεδιάσει, να το δοκιμάσει και να το παραδώσει έχοντας ως βασική προτεραιότητα την αποφυγή ελαττωμάτων και λαθών», γράφει στην ανάρτησή της.

Η ελαττωματική ενημέρωση λογισμικού επηρέασε 8,5 εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως που βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows. Η Microsoft αποκάλυψε το εύρος της παγκόσμιας διαταραχής με ανάρτησή της το Σάββατο, λέγοντας ότι αυτοί που επηρεάστηκαν αντιθπροσωπεύουν λιγότερο από το 1% του συνόλου των συσκευών που χρησιμοποιούν Windows.

Η Ίστερλι, όπως αναφέρει το Bloomberg, κατά το παρελθόν είχε επικρίνει τη Microsoft για πολλαπλές αποτυχίες στον κυβερνοχώρο ωστόσο στην ανάρτησή της κατέστησε σαφές ότι το balck out της Παρασκευής «δεν ήταν θέμα της Microsoft».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments