Nέα της αγοράς

Ισχυρός πτωτικός κίνδυνος στη Wall αν αποσυρθεί ο Τζ. Μπάιντεν

Ισχυρός πτωτικός κίνδυνος στη Wall αν αποσυρθεί ο Τζ. Μπάιντεν

Πηγή Φωτογραφίας: FILE PHOTO: Raindrops hang on a sign for Wall Street outside the New York Stock Exchange in Manhattan in New York City, New York, U.S., October 26, 2020. REUTERS/Mike Segar

Το NBC News μετέδωσε την Παρασκευή ότι ορισμένα μέλη της οικογένειας Μπάιντεν συζητούν για τους όρους μιας πιθανής αποχώρησης του Τζο Μπάιντεν από τη μάχη για την προεδρία, επικαλούμενοι δύο άτομα με γνώση των συζητήσεων - κι αυτός είναι ένας πιθανός λόγος για το sell off με το οποίο έκλεισε η περασμένη εβδομάδα στη Wall Street, σε αντιδιαστολή με την ανοδική κίνηση των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών τις προηγούμενες μέρες, όσο ενισχύονταν η πεποίθησης ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Η πιθανή απόφαση του προέδρου Μπάιντεν να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα μπορεί να πλήξει τα στοιχήματα των επενδυτών που πιστεύουν πλέον στη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ.

Το NBC News μετέδωσε την Παρασκευή ότι ορισμένα μέλη της οικογένειας Μπάιντεν συζητούν για τους όρους μιας πιθανής αποχώρησης του Τζο Μπάιντεν από τη μάχη για την προεδρία, επικαλούμενοι δύο άτομα με γνώση των συζητήσεων – κι αυτός είναι ένας πιθανός λόγος για το sell off με το οποίο έκλεισε η περασμένη εβδομάδα στη Wall Street, σε αντιδιαστολή με την ανοδική κίνηση των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών τις προηγούμενες μέρες, όσο ενισχύονταν η πεποίθησης ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

“Εάν δούμε αποχώρηση του Μπάιντεν από την κούρσα, δεν θα αλλάξουμε αμέσως τις εκλογικές μας πιθανότητες που δίνουν 60% υπέρ της επανεκλογής Τραμπ έναντι 40% υπέρ της επανεκλογής Μπάιντεν. Θεωρούμε όμως ότι πιθανό να σταματήσει η ανοδική κίνηση που προέκυψε ως αποτέλεσμα του παράγοντα Τραμπ, καθώς η αγορά θα επαναξιολογεί τις εξελίξεις”, δήλωσε ο αναλυτής Εντ Μιλς, σε σημείωμα προς τους πελάτες του.

Οι αμερικανικές μετοχές κινούνται ανοδικά από τον περασμένο μήνα μετά το περίφημο προεδρικό ντιμπέιντ, που εξέθεσε την αδυναμία του Μπάιντεν. Κάποιοι έχουν επισημάνει την ενίσχυση των πιθανοτήτων επανεκλογής του Τραμπ ως λόγο για τα τελευταία κέρδη, αν και η αυξημένη πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας τον Σεπτέμβριο πιθανότατα παίζει επίσης ρόλο.

Η πιθανή αλλαγή του υποψηφίου των Δημοκρατικών θα έρθει, αν βεβαίως έρθει, τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρείται το φαβορί για τη νίκη στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Οι traders στην αγορά στοιχημάτων PredictI από το πρωί της Παρασκευής έδιναν στον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο πιθανότητες περίπου 63% να κερδίσει. Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση του NBC News έδειξε ότι ο Τραμπ σημείωσε άνοδο 3 ποσοστιαίων μονάδων σε εθνικό επίπεδο έναντι του Μπάιντεν.

Εάν ο Μπάιντεν τελικά παραιτηθεί, το Δημοκρατικό Κόμμα θα πρέπει να επιλέξει υποψηφίους τόσο για πρόεδρο όσο και για αντιπρόεδρο, και αυτό πιθανότατα δεν θα καθοριστεί μέχρι το συνέδριο του κόμματος τον Αύγουστο.

“Εάν προκύψει ένα δημοκρατικό πολιτικό δίδυμο που θα φαίνεται ότι μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα της προεδρικής κούρσας υπέρ μιας νίκης των Δημοκρατικών, πιθανότατα θα δούμε μια αρνητική αντίδραση της αγοράς — αφού μάλιστα στο τέλος Δεκεμβρίου 2025 λήγουν και οι φορολογικές περικοπές της εποχής Τραμπ. Ωστόσο, θα σημειώναμε ότι οι πολιτικές μιας πιθανής κυβέρνησης Χάρις θα ευθυγραμμίζονται σε μεγάλο βαθμό με αυτές του προέδρου Μπάιντεν”, είπε ο Μιλς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments