Πολιτική

Άδωνις για Novartis: Τουλάχιστον ο Δεστεμπασίδης είναι μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος σε Ελλάδα και ΗΠΑ

Άδωνις για Novartis: Τουλάχιστον ο Δεστεμπασίδης είναι μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος σε Ελλάδα και ΗΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις για Novartis: Τουλάχιστον ο Δεστεμπασίδης είναι μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος σε Ελλάδα και ΗΠΑ

Ελπίζω οι εισαγγελικές αρχές να μην φοβηθούν φαντασιακές απειλές

«Είμαι κρατικός αξιωματούχος και δηλώνω δημοσίως ότι τουλάχιστον ένας Μάρτυρας Δημοσίου Συμφέροντος στην Ελλάδα είναι ο ίδιος και στις ΗΠΑ», τονίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην εφημερίδα «Documento» του Κώστα Βαξεβάνη, που φιλοξενεί τις δηλώσεις του δικηγόρου των προστευομένων μαρτύρων κατά της Novartis στις ΗΠΑ ο οποίος και εκτοξεύει, προφανώς για λογαριασμό των πελατών του διάφορες απειλές, σημειώνει ότι «ήδη λογαριασμοί εδώ έσπευσαν να τις υιοθετήσουν για να δείξουν ότι τώρα φοβηθήκαμε κλπ.  Ονομάζεται Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης. Ξέρουμε ότι είναι εις εκ των μαρτύρων στις ΗΠΑ διότι οι Αμερικανικές Αρχές απεκάλυψαν την ιδιότητα του, που συμπίπτει χρονικά και εταιρικά με την θέση που είχε ο συγκεκριμένος. Ας έρθει λοιπόν τώρα ο κ. συνήγορος να ζητήσει να μου ασκηθεί Δίωξη στις ΗΠΑ κλπ…τόσο πολύ φοβήθηκα αγαπητά τρολ!».

Σε υστερόγραφο, ο Άδωνις προσθέτει πως «οι απειλές του όμως ενέχουν και κάτι σοβαρότερο απειλές προς την Ελληνική Δικαιοσύνη ώστε αυτή να μην κάνει δεκτά τα αιτήματά μας να βγουν οι κουκούλες εδώ στην Ελλάδα, ελπίζω ότι οι Εισαγγελικές Αρχές που χειρίζονται αυτά τα αιτήματα να μην φοβούνται φαντασιακές απειλές από τις ΗΠΑ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, γνωστός ως Μάξιμος Σαράφης για την υπόθεση Novartis, είχε καταθέσει ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε χρηματιστεί από την πολυεθνική, αλλά η κατάθεσή του είναι τελείως διαφορετική στις ΗΠΑ από την Ελλάδα. Η εύλογη απορία του υπουργού Υγείας συνίσταται στο γιατί στη μια κατάθεσή του ο Δεστεμπασίδης διατυπώνει αυτή τη βαριά κατηγορία, ενώ στην άλλη κατάθεσή του δεν υποστηρίζει πως ο Ά. Γεωργιάδης χρηματίστηκε.

Για να μπορέσει να τεθεί το ερώτημα, πρέπει να «πέσουν οι κουκούλες» για τους προστατευόμενους μάρτυρες, δεδομένου ότι και τα δέκα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα αθωώθηκαν και συνεπώς, δεν συντρέχει λόγος ειδικής προστασίας του Φ. Δεσταμπασίδη ως μάρτυρα.

Σημειώνουμε πως ο «Μάξιμος Σαράφης» -ψευδώνυμο του «κουκουλοφόρου» προστατευόμενου μάρτυρα- είναι ένας από τους συλληφθέντες για υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες και πλαστογραφίες σε βάρος επιχειρηματιών. Η εγκληματική οργάνωση εξαπατούσε επιχειρηματίες με το πρόσχημα της διαμεσολάβησης για την εκταμίευση δανείων από «μαϊμού», όπως προέκυψε, χρηματομεσιτική εταιρεία με δήθεν έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments