Πολιτική

Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν για Κύπρο

Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν για Κύπρο

Πηγή Φωτογραφίας: [370916] Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Η απάντηση στη φιέστα του Ερντογάν.

Από την Κύπρο, στην επέτειο 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή και κατοχή , ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης στην Κυπριακή Δημοκρατία, απαντώντας στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ανήμερα της μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής στο νησί, ο Έλληνας πρωθυπουργός έλαβε μέρος στην εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στο προεδρικό μέγαρο στην Λευκωσία.

Ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε ομιλία με σαφή αναφορά στις εμπρηστικές δηλώσεις που προχώρησε ο Ερντογάν νωρίτερα σήμερα το πρωί, στα πλαίσια φιέστας στα Κατεχόμενα.

Στην εκδήλωση στο προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία, της ομιλίας του Έλληνα πρωθυπουργού και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, προηγήθηκε η προβολή ενός βίντεο για την μαύρη επέτειο και ένα καλλιτεχνικό αφιέρωμα.

Ο Κ. Μητσοτάκης, σε φορτισμένο κλίμα, δεσμεύτηκε ότι «ο ελληνισμός δεν θα πάψει να αγωνίζεται μέχρι να επανενωθεί η Κύπρος, μέχρι να επουλωθούν οι πληγές και να γυρίσει η σταθερότητα και η ειρήνη στη μεγαλόνησο».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε:

«Δεν ξεχνώ! Δύο λέξεις που έχουν σφραγίσει τη ζωή μας και τρεις ακόμα ”ενωνόμαστε, επιμένουμε αγωνιζόμαστε” με σχέδιο και συνεργασία μέχρι την τελική δικαίωση. Κυρίως με πίστη μέσα μας. Έχοντας όπλο την περήφανη καρδιά και οδηγό την ωριμότητα του χρόνου είμαστε στα 50 χρόνια από την παράνομη εισβολή. Τα διδάγματα του χθες να γίνουν προτάγματα για το σήμερα.

«Ημέρα οδύνης για αυτούς που χάθηκαν και τιμής σε αυτούς που αγωνίστηκαν. Αναστοχασμός σε εκείνες τις στιγμές που Ελλάδα και κύπρος πλήρωσαν τόσο ακριβά. Στους επίορκους πραξικοπηματίες της χούντας που άνοιξαν τον δρόμο για το μεγάλο δράμα», πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments